Cautare


08 Iunie 2018
Un bug de confidentialitate Facebook afecteaza 14 milioane de utilizatori

Un bug software presupune ca milioane de utilizatori Facebook ar putea sa fi postat in necunostinta de cauza informatii private catre public, a avertizat compania.

Eroarea a determinat ca postarea unui utilizator sa fie distribuita "tuturor", chiar daca acesta a ales anterior o optiune mai restrictiva, cum ar fi "prietenii prietenilor".

"Dorim sa ne cerem scuze pentru aceasta greseala", a declarat Erin Egan, director de confidentialitate Facebook. 

Utilizatorii care ar putea fi afectati vor fi notificati in newsfeed-ul site-ului. 

"Am descoperit recent un bug care sugereaza automat postarea publica atunci cand unii utilizatori isi creeaza postarile pe Facebook", a declarat Egan.

"Am remediat aceasta problema si incepand de astazi ii vom notifica pe toti cei afectati, solicitandu-le sa revizuiasca orice postari pe care le-au facut in perioada indicata.
Acest bug nu a afectat nimic din ceea ce au postat utilizatorii anterior. Dorim sa ne cerem scuze pentru aceasta greseala". 

Eroarea a fost activa in perioada 18-22 mai, a adaugat un purtator de cuvant, insa a durat pana in 27 mai ca site-ul sa schimbe postarile in privat, sau orice altceva ar fi folosit utilizatorul inainte ca bug-ul sa apara.

Atunci cand utilizatorii posteaza pe Facebook, exista o optiune in meniu care dicteaza cine vede postarea respectiva. Daca utilizatorul alege "public", oricine poate vedea acea postare.

Celelalte optiuni limiteaza audienta, majoritatea utilizatorilor postand de obicei actualizari care ajung la prietenii lor. 

Facebook isi aminteste ce setare ati ales ultima data si o selecteaza automat data viitoare cand lansati o postare. 

Cu toate acestea, in perioada 18-22 mai, bug-ul a setat toate postarile ca fiind "publice", chiar daca utilizatorul a ales, in postarea anterioara, o optiune mai privata. 

Daca utilizatorul nu a observat ca setarea s-a schimbat, este posibil ca acesta fi postat public ceva ce nu era destinat publicului larg. 

Facebook estimeaza ca 14 milioane de persoane au facut acest lucru si a inceput sa notifice utilizatorii. Intre timp, a modificat audienta pentru postarile afectate la setarile selectate anterior de catre utilizatori.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate