Cautare


13 Iunie 2018
SUA aresteaza 74 de persoane in cadrul unei represiuni globale a inselatoriei prin e-mail

SUA au arestat 74 de persoane, intre care aproape 30 din Nigeria, ca parte a unui efort de combatere a inselatoriei prin e-mail.

S-a declarat ca arestarile reflecta o represiune coordonata asupra persoanelor care conving corespondentii sa le transfere bani pentru activitati frauduloase. 

SUA au declarat ca astfel de inselatorii sunt "predominante" si s-au angajat sa urmareasca autorii "indiferent de locul in care acestia se afla". 

Autoritatile au declarat ca au capturat, recuperat sau perturbat mai mult de 16 milioane de dolari din luna ianuarie. 

Efortul, care a implicat agentii locale si federale de aplicare a legii, ii vizeaza pe scammerii care pacalesc oamenii sa le transfere bani, de exemplu dandu-se drept parteneri de afaceri sau colegi. 

Intr-un caz, SUA au afirmat ca doi nigerieni care locuiesc in Dallas s-au dat drept vanzatori de proprietate atunci cand au solicitat un transfer bancar de 246.000 dolari de la un avocat imobiliar. 

Autoritatile s-au indreptat si impotriva complicilor, care primesc bani de la victime si ii transfera conform indrumarilor frauduloase. 

SUA au declarat ca arestarile s-au produs in SUA, Nigeria, Canada, Mauritius si Polonia. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate