Cautare


14 Iunie 2018
Extensiile Chrome vor fi disponibile in curand doar de pe website-ul Google

Daca doriti sa instalati extensii Chrome, Google Chrome Web Store va fi in curand singurul loc in care acestea vor fi disponibile.

Extensiile pot fi utile si distractive. Din pacate, acestea pot deschide calea pentru malware care va spioneaza sau pentru mineri de criptare care permit altora sa profite de puterea computerului dvs. 

Pentru a incerca sa solutioneze problema, Google elimina o capacitate denumita "instalare inline" care permite site-urilor sa ofere un buton de instalare, astfel incat utilizatorul sa nu fie nevoit sa acceseze Chrome Web Store pentru a adauga o extensie pe Chrome. Cu toate acestea, Google a concluzionat ca Chrome Web Store ofera o transparenta necesara. Astfel, marti a demarat un plan in trei etape pentru a face ca singura modalitate a obtine extensii sa fie din Chrome Web Store. 

Planul de extensii anterior al Google era acela de a permite oamenilor sa le descarce de oriunde, oferind totodata instalare inline din Chrome Web Store. Similar, Google a promis initial un Android Play Store web-like, unde aplicatiile bune se vor evidentia prin propriile merite, insa in cele din urma a adoptat un proces de aprobare similar abordarii Apple App Store. 

James Wagner, manager de produs pentru platforma de extensii Google, a explicat decizia luata intr-un blog post. 

"Continuam sa primim un volum mare de plangeri din partea utilizatorilor cu privire la extensiile nedorite care determina schimbarea neasteptata a experientei lor Chrome, iar majoritatea acestor reclamatii sunt atribuite utilizarilor confuze sau instalarilor inline pe website-uri", a declarat Wagner. "Informatiile afisate alaturi de extensii in Chrome Web Store joaca un rol critic in asigurarea faptului ca utilizatorii pot lua decizii informate despre instalarea unei extensii. Atunci cand sunt instalate prin intermediul Chrome Web Store, extensiile sunt semnificativ mai putin susceptibile de a fi dezinstalate sau sa determine reclamatii din parte utilizatorilor, comparativ cu extensiile instalate inline". 

Noua decizie va fi implementata in trei etape: 
- in primul rand, incepand cu marti, noile extensii nu mai pot fi instalate inline;
- in al doilea rand, instalarile inline vor fi dezactivate pentru extensiile existente incepand cu 12 septembrie. Website-urile care ofera instalari inline vor directiona oamenii spre pagina Chrome Web Store pentru instalari;
- in al treilea rand, dezvoltatorii de extensii vor trebui sa isi actualizeze site-urile pana la inceputul lunii decembrie pentru a scapa de codurile de instalare inline si sa indrepte oamenii spre pagina Chrome Web Store. Aceasta modificare va fi necesara deoarece Google va elimina suportul pentru instalarile inline odata cu Chrome 71.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate