Cautare


29 Iunie 2018
Ixia 2018 Security Report – Riscuri de securitate cibernetica in operatiunile cloud ale companiilor

Keysight Technologies, Inc. (NYSE: KEYS) una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume care ajuta companii, furnizori de servicii si administratii guvernamentale sa accelereze inovatia pentru o lume mai conectata si mai sigura, a anuntat ca Ixia, a Keysight Business a lansat cea mai noua editie a 2018 Security Report. Acesta evidentiaza cele mai recente descoperiri in materie de securitate facute de centrul de cercetare Application and Threat Intelligence (ATI), analizand cat de expuse la riscuri cibernetice devin companiile pe masura ce isi muta in cloud o parte tot mai mare a activitatii.

2018 Security Report este rezultatul experientei extinse a companiei in testarea securitatii retelelor, dar si a orientarii sale catre solutii de vizibilitate in retea si cloud. Datorita acestor caracteristici, Ixia este in masura sa analizeze in detaliu suprafata de retea ce poate fi atacata in contextul in care  perimetrul companiilor traditionale se extinde in cloud. 

„In prezent, companiile utilizeaza  aplicatii critice pentru afacerea lor si servicii in cloud, iar acest raport scoate in evidenta cat de importanta este schimbarea modului in care companiile isi securizeaza datele si aplicatiile”, spune Jeff Harris, Vice President, Portfolio Marketing, Keysight Technologies. „Cerintele de securitate se schimba atunci cand iti desfasori activitatea in cloud. Companiile au nevoie de un plan solid de securitate care sa includa atat testare continua, cat si vizibilitate pana la nivel de pachete pentru a identifica si controla comportamente malitioase inainte ca acestea sa aiba impact asupra afacerii lor.” 

Elemente cheie din 2018 Security Report:

Securitatea in cloud si conformitatea sunt prioritatile anului 2018: Un studiu Ixia arata ca securitatea datelor si a aplicatiilor reprezinta o prioritate pentru cloud-ul public in 2018. Dominanta cloud-ului are impact si asupra echipelor de securitate, avand in vedere ca acestea incearca tot mai des sa asigure securitate eficienta intr-un mediu hibrid, dinamic, disponibil la cerere. 

Distanta dintre operatiunile in cloud si operatiunile de securitate creste: Un studiu recent Threat Stack arata ca aproape 73% din serverele virtuale publice de cloud au avut cel putin o configurare de securitate gresita. Combinatia dintre disponibilitatea crescuta a cloud-ului si numarul tot mai mare de configurari gresite sugereaza faptul ca vom vedea mai multe brese de securitate in zona de cloud in 2018. 

Este nevoie de mai multa atentie in zonele de vizibilitate si detectie pe masura ce atacurile cibernetice devin mai complexe: Avand in vedere ca multe companii inca au probleme in a preveni brese de securitate, este nevoie de un schimb de perspectiva pentru a detecta bresele exact atunci cand apar, in special atunci cand durata medie intre aparitia si descoperirea acestora este de 191 zile, conform unui studiu recent Ponemon.  

Atacurile cibernetice reprezinta un business bun (pentru hackeri): Daca 2017 a fost anul atacurilor de tip ransomware, 2018 va fi, cel mai probabil, anul minarii de criptomonede. Cercetatorii AdGuard arata ca peste 500 de milioane de calculatoare sunt folosite pentru minarea criptomonedelor fara ca posesorii acestora sa stie. Minarea criptomonedelor le ofera hackerilor posibilitatea de a castiga mai mult si mai subtil decat printr-un atac de tip ransomware.

Criptarea face afacerile mult mai sigure pentru clienti (dar si pentru hackeri): in 2017, peste jumatate din traficul pe internet era criptat. Hackerii exploateaza aceasta tendinta si ascund trafic malitios in fluxurile de date criptate, lucru ce face imposibila detectarea lor prin metode traditionale. Aparitia protocolului TLS 1.3 cu chei temporare de criptare (ephemeral key encryption) va necesita schimbarea modului in care companiile abordeaza criptarea. 

Varianta completa a raportului poate fi descarcata de aici.

Despre Ixia

Ixia, a Keysight Business (NYSE:KEYS), ofera servicii de testare, vizibilitate si securitate pentru imbunatatirea retelelor si mediilor cloud pentru companii, furnizori de servicii si producatori de echipamente de retea. Ixia le faciliteaza companiilor crearea de medii sigure in care sa opereze, sa se dezvolte si sa lanseze noi produse si servicii. Clienti din intreaga lume se bazeaza pe Ixia pentru a-si verifica arhitecturile, a-si optimiza performanta si asigura protectie pentru retelele si mediile cloud in care sunt active. Afla mai multe pe www.ixiacom.com.  

Despre Keysight Technologies

Keysight Technologies este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, o companie care isi ajuta clientii din domeniul ingineriei, companiile si furnizorii de servicii sa optimizeze retelele si sa lanseze produse electronice pe piata mai rapid si la costuri scazute. Solutiile Keysight se duc acolo unde se duce si semnalul electronic, de la simulari de design la validarea prototipurilor si teste de fabricare, pana la optimizare in retele si medii cloud. Clientii sai provin din toate segmentele ecosistemului mondial de comunicatii, din industriile de aeronautica, aparare, auto, energie, productie de semiconductori si produse electronice pentru utilizatorii finali. in anul fiscal 2017, veniturile Keysight au fost in valoare de 3,2 miliarde de dolari. in aprilie 2017, Keysight a achizitionat Ixia, una dintre cele mai importante companii din zona de testare, vizibilitate si securitate a retelelor. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.keysight.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate