Cautare


Mesajele Gmail, citite de terte parti
04 Iulie 2018 Internet

Mesajele Gmail, citite de terte parti

Google a confirmat ca e-mail-urile private trimise si primite de catre utilizatorii Gmail pot fi uneori citite de catre terti dezvoltatori de aplicatii.

O compania a declarat pentru Wall Street Journal ca aceasta practica este "obisnuita" si ca este un "secret murdar". 

Google a indicat ca practica nu contravine politicilor sale. 

Un expert in domeniul securitatii a declarat ca este "surprinzator" faptul ca Google a permis acest lucru. 

Gmail este cel mai popular serviciu e-mail din lume, cu 1,4 miliarde de utilizatori. 

Google permite utilizatorilor sa isi conecteze contul la terte instrumente de gestionare a e-mail-ului sau la servicii ce vizeaza planificarea calatoriilor si compararea preturilor. 

Atunci cand isi conecteaza contul la un serviciu extern, utilizatorilor li se cere sa acorde anumite permisiuni, care includ adesea capacitatea de a "citi, trimite, sterge si gestiona e-mail-urile". 

Potrivit Wall Street Journal, aceasta permisiune uneori permise angajatilor tertelor parti care produc aplicatia sa citeasca e-mail-urile utilizatorilor. 

Desi mesajele sunt procesate in mod obisnuit prin algoritmi computer, publicatia a vorbit cu cateva companii ai caror angajati au citit "mii" de mesaje ale utilizatorilor. 

Edison Software a declarat pentru Wall Street Journal ca a analizat e-mail-urile a sute de utilizatori pentru a construi o noua caracteristica softwarew. 

O alta firma - eDataSource Inc - a declarat ca inginerii sai au analizat anterior e-mail-urile pentru a-si imbunatati algoritmii. 

Companiile au declarat ca nu au solicitat utilizatorilor o permisiune speciala pentru a le citi mesasele Gmail, deoarece practica este acoperita prin  acordurile de utilizare. 

"Poti petrece saptamani din viata citind termeni si conditii", a declarat Prof. Alan Woodward, din cadrul Universitatii din Surrey. 

Google a declarat ca doar companiile care au fost verificate pot accesa mesajele si doar daca utilizatorii le "acorda in mod explicit permisiunea de a le accesa e-mail-urile". 

Compania a mai indicat ca utilizatorii Gmail pot vizita pagina Security Check pentru a verifica la ce aplicatii si-au conectat conturile si pot revoca orice nu doresc sa impartaseasca. 

Sursa:
www.bbc.co.ukInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate