Cautare


Google explica confidentialitatea Gmail, in urma controverselor
05 Iulie 2018 Internet

Google explica confidentialitatea Gmail, in urma controverselor

Google a raspuns marti la reactiile cu privire la Gmail, dupa ce s-a raportat ca angajatii unor producatori de aplicatii pot citi e-mail-urile oamenilor.

Intr-un blog post, Google a subliniat modul in care functioneaza colaborarea cu dezvoltatorii de software extern. Gigantul in materie de cautare a precizat ca verifica tertele aplicatii pentru a se asigura ca acestea "solicita doar date relevante".

La inceputul acestei saptamani, un articol al Wall Street Journal a aratat ca "sute" de producatori externi de software pot scana inbox-ul utlizatorilor prin intermediul tertelor aplicatii Gmail. (Gmail are peste 1 miliard de utilizatori activi lunar). In unele cazuri, angajatii dezvolvatorilor au avut acces la mii de e-mail-uri ale utilizatorilor Gmail. 

Un dezvoltator, Return Path, o companie de marketing care ofera instrumente gratuite de organizare a e-mail-urilor, a permis angajatilor sai sa citeasca aproximativ 8.000 de e-mail-uri ale utilizatorilor in urma cu doi ani pentru a dezvolta software-ul companiei. O alta aplicatie gratuita, denumita Edison Software si care ajuta utiliatorii sa isi gestioneze e-mail-urile, a permis angajatilor sai sa citeasca mii de mesaje Gmail pentru a pregati functia "Smart Reply" a aplicatiei, a raportat Journal. 

Google a clarificat marti si modul in care compania utilizeaza datele. Compania a declarat anul trecut ca va inceta sa scaneze e-mail-urile utilizatorilor pentru a identifica date care sa ajute agentiile de publicitate sa orienteze anunturi publicitare. 

"Practica procesarii automate i-a determinat pe unii sa speculeze in mod gresit ca Google citese e-mail-urile", arata compania in blog post. "Pentru a fi absolut clari: nimeni din cadrul Google nu va citeste Gmail-ul, cu exceptia cazurilor foarte speciale in care ne solicitati acest lucru si va dati consimtamantul, sau in cazul in care trebuie sa facem acest lucru din motive de securitate, cum ar fi investigarea unui bug sau a unui abuz". 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate