Cautare


Pot parolele grafice sa ne asigure securitatea online?
17 Iulie 2018 Internet

Pot parolele grafice sa ne asigure securitatea online?

Oamenii inca nu se pricep la parolele bazate pe text. Exista o cale mai buna? Daca am putea sa spunem o poveste pe care doar noi o stim folosind imagini?

Oamenii sunt optimizati pentru recunoasterea imaginilor si a modelelor, nu a alfabetului. De aceea copiii sunt invatati mai intai pe baza de ilustratii. 

In zilele terminalelor ASCII si a interfetelor de linii de comanda, parolele au avut sens. Astazi insa, interfata online primara este un dispozitiv mobil bogat grafic.

Deci, de ce ramanem blocati la parolele alfanumerice? Aceasta este intrebarea pusa de Ilesanmi Olade et.al in lucrarea SemanticLock: O metoda de autentificare pentru dispozitivele mobile care foloseste doar imagini legate semantic. 

In loc de a aranja alfanumeric arbitrar un sir de caractere, puteti incepe cu un grup de imagini din care sa selectati cateva care spun o poveste semnificativa si memorabila pentru dvs. Povestea poate fi simpla, de genul "Beau cafea la micul dejun". 

Asadar, atunci cand deblocati telefonul sau un website, puteti alege dintr-un grup de pictograme grafice pentru a va spune povestea. Ecranele mari de astazi pot gazdui pana la 12-20 de pictograme. Pe masura ce pictogramele sunt folosite, alte pictograme le pot lua locul, extinzand numarul de combinatii posibile. 

Tehnicile cele mai asemanatoare cu SemanticLock sunt bazate pe modele. Utilizatorii isi deplaseaza degetul pe o retea intr-un model pe care ei l-au creat. 

Autentificarea bazata pe modele este mai rapida decat cea bazata pe coduri PIN, insa este vulnerabila la atacuri, unde traseul degetului pe ecran poate dezvalui locatia. 

Cercetatorii au testat SemanticLock, impotriva autentificarii prin PIN si modele. Acestia au constatat ca, desi modelele ofera cea mai rapida autentificare si PIN-urile cea mai scazuta rata de eroare, memorabilitatea povestilor SemanticLock este superiora, doar 10% dintre participantii la test nereusind sa isi aminteasca parolele, un procent mult mai mic decat in cazul altor metode de autentificare. 

Cercetatorii exploreaza parolele grafice de peste un deceniu. Ceea ce este nou in abordarea acestei lucri este concentrarea asupra memorabilitatii prin intermediul povestilor, care apeleaza la dragostea umana pentru naratiune. 

Acest studiu subliniaza importanta muncii din industrie cu amprenta digitala si recunoasterea faciala. Biometria simplifica cu siguranta problema autentificarii pe dispozitivele mobile. 

Insa arata, de asemenea, cat de multi producatori de dispozitive ar putea inlocui parolele. Pentru ce sunt bune cele mai bune sisteme  de autentificare biometrica daca va puteti accesa doar pagina de start a telefonului prin intermediul lor?Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate