Cautare


20 Iulie 2018
Facebook va elimina stirile false care conduc la violenta

Reteaua sociala a fost acuzata ca a contribuit la stimularea violentei in Myanmar, Sri Lanka si India.

Reteaua sociala a declarat miercuri ca vas incepe sa elimine dezinformarea care urmareste de declanseze sau sa exacerbeze violenta. Aceasta include atat postarile scrise, cat si imaginile manipulate. 

In prezent, Facebook interzice continutul care incita direct la violenta. Insa noua politica va acoperi stirile false care au potentialul de a provoca daune fizice. 

Compania va colabora cu organizatiile locale pentru a ajuta la analizarea postarilor care intra in aceasta categorie. Daca Facebook nu reuseste acest lucru colaborand cu o singura organizatie, ar putea aduce alte organizatii in ajutor, a declarat compania. 

"Exista anumite forme de dezinformare care au contribuit la ranirea fizica si facem o schimbare de politica care ne va permite sa eliminam acest tip de continut", a declarat un purtator de cuvant al Facebook. "Vom incepe sa implementam politica in urmatoarele luni". 

Facebook a fost acuzata ca a contribuit la stimularea violentei in Myanmar, Sri Lanka si India. Reteaua sociala a atras, de asemenea, critici intense pentru politicile sale privind dezinformarea, in general. Reteaua sociala a declarat saptamana trecuta ca nu va interzice InfoWars, un site web de dreapta, cunoscut pentru promovarea teoriilor conspirationiste. 

In ceea ce priveste noua politica de eliminare a dezinformarii care poate conduce la violenta, Facebook a declarat ca a inceput deja sa o testeze. Luna trecuta, compania a eliminat continutul care pretindea ca musulmanii otravesc mancarea oferita si vanduta budistilor. Facebook a colaborat cu un grup local care a sustinut ca postarea ar putea contribui la potentiale violente. Astfel, aceasta a fost eliminata. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate