Cautare


Facebook investigheaza firma de date Crimson Hexagon
23 Iulie 2018 Internet

Facebook investigheaza firma de date Crimson Hexagon

Facebook a suspendat o firma de analiza din SUA pe durata investigatiilor privind colectarea si impartasirea datelor utilizatorilor.

Crimson Hexagon, cu sediul in Boston, se descrie pe sine ca oferind "informatii despre consumatori" si are contracte cu agentii guvernamentale din intreaga lume. 

Facebook a declarat ca analizeaza daca unele dintre aceste acorduri incalca politicile sale privind supravegherea. 

Reteaua sociala a declarat ca nu a descoperit pana acum nicio dovada ca datele au fost obtinute necorespunzator. 

Potrivit Wall Street Journal, Crimson Hexagon are "contracte de analiza a publicului Facebook pentru clienti, inclusiv o asociatie rusa non-profit care are legaturi cu Kremlinul, precum si mai multe agentii guvernamentale americane". 

In martie 2017, Facebook a interzis folosirea datelor utilizatorilor pentru supraveghere guvernamentala in urma presiunilor exercitate de grupurile care sustin libertatile civile, ingrijorate cu privire la vizarea disidentilor si a protestatarilor. 

"Nu permitem dezvoltatorilor sa construiasca instrumente de supraveghere folosind informatii de pe Facebook sau Instagram", a declarat un purtator de cuvant al Facebook. 
"Luam in serios aceste afirmatii si am suspendat aceste aplicatii pe durata anchetei". 

Crimson Hexagon lucreaza cu un set de date care include, potrivit propriului website, peste un trilion de postari social media de pe Facebook, Instagram, Twitter si altele. Se mandreste cu posibilitatea de a analiza peste 160 milioane de fotografii postate online in fiecare zi. 

Pe langa activitatea guvernamentala, Crimson Hexagon a incheiat contracte cu companii comerciale, inclusiv Adidas, Samsung si BBC. 

Colectarea si impartasirea "datelor despre date" cu companiile nu este impotriva politicilor Facebook. 

"Oamenii isi pot impartasi informatiile cu dezvoltatorii pe Facebook si Instagram - la fel cum pot face acest lucru atunci cand descarca o aplicatie pe telefonul lor", a declarat Ime Archibong, director de parteneriate Facebook. 

Acesta a sustinut ca dezvoltatorilor li s-a permis "sa foloseasca informatii publice sau agregate pentru a produce informatii anonime in scop de afaceri". 

Crismon Hexagon ar fi putut incalca normele Facebook daca datele ar fi fost folosite pentru a creea instrumente de supraveghere, desi Facebook nu a lamurit niciodata cum functioneaza in practica politica sa. 

Crimson Hexagon nu a raspuns solicitarii BBC de a comenta subiectul. Intr-o postare pe blogul firmei, Chris Bingham, chief technology officer, a aparat munca companiei, fara a face referire expresa la ancheta Facebook. 

"Crimson Hexagon colecteaza doar date social media disponibile public, pe care oricine le poate accesa", a scris acesta, cautand sa isi indeparteze firma de Cambridge Analytica, firma care ar fi folosit o aplicatie pentru a colecta date personale de pe retea. 

Un purtator de cuvant al Facebook a declarat pentru BBC ca firma deja a discutat cu Crimson Hexagon si ca reprezentantii celor doua companii trebuie sa se intalneasca in zilele urmatoare. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate