Cautare


25 Iulie 2018
Utilizatorii Firefox beneficiaza, in cele din urma, de optiunea de a bloca redarea automata a clipurilor video si audio

Utilizatorii Firefox au in sfarsit la dispozitie optiunea de a bloca clipurile video si audio care frecvent incep sa ruleze automat atunci cand sunt vizitate site-uri web, optiune deja disponibila pe Apple Safari si Google Chrome.

Optiunea a fost adaugata in weekend pe Firefox Nightly, cea mai recenta versiune a browserului popular al Mozilla, solicitand utilizatorilor sa indice daca doresc sa permite site-urilor sa autoredea video cu sunet. Utilizatorii au, de asemenea, optiunea de a bloca capacitatea de redare automata a site-urilor, daca nu doresc sa se ocupe de aceasta chestiune pentru fiecare site pe care il viziteaza. 

Blocarea autoredarii este un exemplu al modului in care browserele devin tot mai asertive in numele utlizatorilor. Rezultatul este un web care ar trebui sa fie mai putin deranjant pentru majoritatea utilizatorilor, dar si unul in care site-urile finantate din publicitate vor incepe sa aiba probleme cu afacerile lor. 

Optiunea de blocare a redarii automate functioneaza deocamdata doar in versiunea test Nightly a Firefox, insa este programata sa ajunga in versiunea principala a browserului in octombrie. Actualizarea include, de asemenea, o promovare mai mare a protectiei de urmarire, care blocheaza editorii de site-uri si agentii de publicitate sa ruleze software care urmareste comportamentul dvs. online. 

Odata cu lansarea Chrome 66 in aprilie, Google a blocat numeroase site-uri care au incercat sa redea in mod automat video si audio. Apple a anuntat o functie similara pentru browserul Apple Safari in iunie 2017, pentru MacOS High Sierra. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate