Cautare


O cheie fizica este secretul securitatii online a angajatilor Google
25 Iulie 2018 Internet

O cheie fizica este secretul securitatii online a angajatilor Google

Compania sustine ca niciunul dintre cei 85.000 de angajati ai acesteia nu a suferit atacuri phishing de la adoptarea cheilor.

Compania a inceput sa foloseasca cheile de securitate fizice, bazate pe USB, la inceputul anului 2017, si de atunci niciunul dintre cei peste 85.000 de angajati si nu a suferit atacuri phishing pe conturile de la locul de munca, a raportat Krebs on Security. Cheile folosesc drept alternativa la autentificarea two-factor, in care utilizatorii se conecteaza la un website folosind mai intai o parola, iar apoi trebuie sa introduca un cod unic suplimentar, trimis pe telefonul lor prin intermediul unui mesaj text sau al unei aplicatii. 

Un reprezentant al Google a declarat pentru Krebs on Security ca cheile de securitate sunt folosite pentru toate accesarea tuturor conturilor din companie. 

"Nu au existat probleme raportate sau confirmate de la implementarea cheilor de securitate la Google", a declarat reprezentantul companiei. "Utilizatorilor li se poate solicita sa se autentifice folosind cheia de securitate pentru mai multe aplicatii/motive. Totul depinde de sensibilitatea aplicatiei si de riscul la care este expus utilizatorul in acel moment".

Google nu a comentat imediat subiectul. 

Inainte de 2017, angajatii Google foloseau un cod unic generat de aplicatia Google Authenticator, potrivit Krebs on Security. Insa o cheie de securitate, care se vinde pentru mai putin de 20 de dolari, foloseste o versiune a autentificarii multi-factor denumita Universal 2nd Factor (U2F). U2F permite utilizatorilor sa se autentifice inserand dispozitivul USB si apasand un buton pe acesta. Dupa ce dispozitivul este conectat la un anumit site, utilizatorii nu mai trebuie sa isi introduca parolele. 

Multe site-uri adopta autentificarea U2F, insa doar un numar mic o sustine in prezent, cum ar fi Dropbox, Facebook si Github, potrivit Krebs on Security. Este sustinuta de browsere precum Chrome, Firefox si Opera. Se pare ca Microsoft va actualiza browserul Edge pentru a sustine U2F in cursul acestui an. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate