Cautare


Un inginer Mozilla sustine ca Google a incetinit YouTube pe browserele non-Chrome
27 Iulie 2018 Internet

Un inginer Mozilla sustine ca Google a incetinit YouTube pe browserele non-Chrome

Un inginer Mozilla sustine ca redesign-ul Google a incetinit YouTube pe Firefox si Edge.

Chris Peterson, technical program manager al comunitatii software, a scris pe Twitter marti ca site-ul video sharing se incarca la o cincime din viteza pe browsere non-Chrome, din cauza arhitecturii sale, astfel cum s-a raportat initial de Softpedia. 

"Redesign-ul Polymer al YouTube se bazeaza pe Shadow DOM v0 API implementat doar in Chrome", a scris Peterson. 

"YouTube serveste un polyfill Shadow DOM pentru Firefox si Edge care este mai lent decat implementarea nativa in Chrome. Pe laptop-ul meu, incarcarea initiala a paginii dureaza 5 secunde cu polyfill, fata de o secunda fara acesta". 

Peterson a sugerat solutii atat pentru Firefox - browserul Mozilla - cat si pentru Microsoft Edge, care readuc YouTube la o versiune anterioara folosind add-on-uri. 

Acesta a indicat ca YouTube "serveste inca design-ul pre-Polymer" pe Microsoft Internet Explorer 11, care a fost lansat in 2013 si a fost inlocuit de Edge, si sugereaza ca Google ar putea ar fi putut adopta aceeasi abordare cu Edge si Firefox. 

Raspunzand sustinerilor lui Peterson, un purtator de cuvant al Google a declarat ca compania a constatat faptul ca performanta generala YouTube pe Firefox este aceeasi ca si inainte de reproiectarea site-ului, potrivit ultimelor masuratori. 

Acesta a sutinut ca se lucreaza mereu pentru a face YouTube mai rapid, indiferent de browserul folosit. Compania sustine ca nu este perfecta si ca recent a remediat un bug care ajuta la imbunatatirea performantei Firefox. 

Nici Microsoft, nici Peterson, nu au raspuns imediat solicitarii de a comenta. 

In mai, YouTube a dezvaluit ca are 1,8 miliarde de telespectatori inregistrati in fiecare luna si anterior a sustinut ca 400 ore de video sunt incarcate pe site in fiecare minut. Astfel, performanta este un factor vital in alegerea de catre oameni a browserului. 

Chrome este cel mai popular browser web si reprezinta 59% din utilizarea site-ului, potrivit firmei de analiza StatCounter. Firefox reprezinta 5%, iar Edge se bucura de 2 procente. 

Weekend-ul trecut, Firefox a adaugat abilitatea de a bloca autoredarea clipurilor video cu audio in versiunea test Nightly a browserului sau. 

Marti, cea mai recenta versiune a Chrome a extins lupta Google impotriva riscurilor de supraveghere si securitate, prin afisarea avertismentului "nesigur" pentru orice site HTTP. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate