Cautare


03 August 2018
Audi testeaza tehnologia 5G in productia de automobile

Audi a incheiat un parteneriat cu furnizorul de hardware si retea Ericsson, care va efectua teste de teren ale tehnologiei de retea de telefonie mobila 5G in laboratorul Audi Production Lab din orasul Gaimersheim, langa sediul sau bavarez.

Cele doua companii au semnat un memorandum, prin care vor ajunge la un acord asupra unei serii de activitati care vor evalua potentialul tehnologiei 5G ca mijloc de comunicare intr-un mediu de productie - adica in fabrica Audi.

"O retea completa in fabrica va avea un impact semnificativ asupra productiei viitorului. O arhitectura puternica de retea care poate raspunde in timp real este de o importanta decisiva pentru noi", a declarat CIO Audi Frank Loydl.

Ca parte a proiectului, vor fi testate oprtunitatile oferite de tehnologia 5G pentru aplicatiile industriale din fabrica inteligenta.
Audi si Ericsson considera ca multe din potentialele caracteristici ale noului standard 5G se preteaza la medii automate complexe, precum o fabrica de masini.

In Germania tendinta de digitalizare a productiei de masini este cunoscuta sub denumirea de Industry 4.0 si reprezinta o initiativa guvernamentala cheie, coordonata de Ministrul German al Educatiei si Cercetarii si Ministerul Economiei si Energiei.

In prima faza, cele doua comnpanii vor lucra la o aplicatie critica latenta utilizand roboti wireless de productie echipati cu o aplicatie de lipire pentru constructia caroseriei.
In cele din urma, laboratorul Audi va fi echipat cu un mediu de productie simulat care sa reproduca linia de productie reala a fabricii Audi, in apropriere de Ingolstadt.
Acesta va utiliza reteaua proof-of-concept Ericsson, o infrastructura deschisa de trasee, pentru a permite implementarea initiala a platformei private 5G. Aceasta retea are rolul de a integra tehnologii alternative sau complementare, inclusiv conectivitatea W-Fi sau Ethernet.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate