Cautare


Lipsa validarii email Dmarc creste riscurile pentru companii si clienti
09 August 2018 Internet

Lipsa validarii email Dmarc creste riscurile pentru companii si clienti

Exista o lipsa la nivel mondial a validarii e-mail Dmarc pentru aparare impotriva fraudelor si atacurilor phishing, supunand astfel riscurilor companiile si clientii, arata un studiu recent.


Aceasta este principala constatare a unui studiu realizat de firma de analiza 250ok, care a analizat 17.000 de domenii si multiple business-uri operate de retaileri din UE si SUA, institutii de invatamant superior din UE, Canada si SUA, companii Saas (software-as-a-service) de top, firme de avocatura, organizatii non-profit si branduri de top din China.

Dmarc ajuta proprietarii de domenii e-mail sa controleze modul in care sunt procesate e-mailurile lor, facandu-le mai greu de falsificat. Dar studiul a constatat ca niciuna dintre industriile analizate nu a obtinut o majoritate in adoptarea Dmarc, lasand descoperiti destinatarii email-urilor riscului unor atacuri bazate pe email.

Brandurile chineze sunt cele mai vulanerabile, mai mult de 95% dintre primele 100 neavand o politica Dmarc, urmate de institutiile de invatamant superior, din care 92.02% nu au protectie Dmarc.
Retelele de comert electronic din UE si SUA s-au descurcat putin mai bine, 84.4% neavand o politica Dmarc implementata. In UE doar 1.6% dintre retaileri au o politica Dmarc de "respingere" pentru a bloca orice email care nu trece testul autentificarii, in timp ce 2.5% au o politica de "carantina" pentru emailurile care rateaza autentificarea, in timp ce 11.5% au adoptat Dmarc insa nu  au o politica stabilita.

Dmarc permite proprietarilor de domenii sa inteleaga de unde provin mesajele email legitime si sa fie constienti de orice falsificare sau fishing asupra brand-urilor lor.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate