Cautare


21 Septembrie 2018
Facebook trebuie sa accelereze schimbarile, sau se va confrunta cu "sanctiuni"

Facebook a primit un termen limita pentru a oferi mai multe informatii cu privire la ceea ce se face in privinta datelor utiliztorilor, sau se va confrunta cu sanctiuni din partea Comisiei Europene.

Comisarul pentru justitie, Vera Jourova, a declarat ca firma nu a actionat suficient de rapid dupa ce i s-a solicitat sa isi actualizeze termenii si conditiile, in luna februarie. 

Jourova a declarat ca "rabdarea" ei s-a terminat si a amenintat ca va aplica sanctiuni. 

Facebook, care trebuie sa actioneze pana in 31 decembrie, a declarat ca a facut unele schimbari si ca va continua sa coopereze. 

"Daca nu vedem progrese, vor veni sanctiuni", a declarat Jourova intr-o conferinta de presa. "Este destul de clar. Nu putem negocia la nesfarsit, trebuie sa vedem rezultatele". 

Atat Facebook, cat si Airbnb li s-a solicitat in luna februarie de catre Comisie sa se asigure ca termenii si conditiile lor sunt in conformitate cu normele europene. Li s-a solicitat sa imbunatateasca comunicarea cu utilizatorii, astfel incat acestia sa aiba cunostinta deplina cu privire la ceea ce se face cu informatiile colectate despre ei. 

In plus, Comisia a solicitat companiei Airbnb sa informeze oamenii despre preturile totale ale rezervarilor si despre comisioanele suplimentare, precum si sa se asigure ca consumatorii primesc suficiente date despre gazde. 

Intrucat solicitarea de imbunatatire a fost repetata in iulie, Airbnb a facut "modificarile necesare pentru a asigura transparenta deplina", a declarat Jourova. Insa aceasta dorinta de schimbare nu a fost manifestata si de catre Facebook. 

Dimpotriva, a sustinut Jourova, reteaua sociala a facut "doar progrese limitate". 

Jourova a fost nemultumita de faptul ca Facebook isi caracterizeaza practicile de colectare a datelor ca fiind o modalitate de imbunatatire a experientei generale a utilizatorilor, insa compania nu a scos in evidenta faptul ca aceste informatii au fost tranzactionate catre terte parti. 

Jourova a declarat: "Daca modificarile nu sunt pe deplin implementate pana la sfarsitul anului, solicit autoritatilor din domeniul protectiei consumatorilor sa actioneze rapid si sa sanctioneze compania". 

Ca raspuns, Facebook a declarat ca si-a actualizat termenii si conditiile in luna mai pentru a include "marea majoritate" a modificarilor propuse de Comisie la acea vreme. 

"Termenii nostri sunt acum mult mai clari cu privire la ceea ce este si nu este permis pe Facebook si la optiunile pe care le au oamenii", a declarat Facebook. 
Facebook a precizat ca este "recunoscator" pentru feedback-ul continuu din partea Comisiei si a adaugat ca va "continua cooperarea stransa pentru a intelege orice preocupari suplimentare si pentru a face actualizarile adecvate". 

Sursa:
www.bbc.co.uk

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate