Cautare


Incalcarea securitatii Facebook: Pana la 50 de milioane de conturi atacate
01 Octombrie 2018 Internet

Incalcarea securitatii Facebook: Pana la 50 de milioane de conturi atacate

Facebook sustine ca aproape 50 de milioane dintre utilizatorii sai au fost expusi de o defectiune de securitate.

Compania a declarat ca atacatorii au reusit sa exploateze o vulnerabilitate intr-o functie cunoscuta ca "View As" pentru a obtine controlul asupra conturilor oamenilor. 

Incalcarea de securitate a fost descoperita marti, a declarat Facebook, care a informat politia. 

Utilizatorii potential afectati au fost rugati sa se reconecteze vineri. 

Defectiunea a fost remediata, a scris vicepresedintele de management de produs al firmei, Guy Rosen, adaugand ca toate conturile afectate au fost resetate, precum si alte 40 de milioane de conturi, ca "masura de precautie". 

Facebook - ale carei actiuni au scazut cu peste 3% vineri - are peste doua miliarde de utilizatori activi lunar. 

Compania a confirmat reporterilor ca incalcarea de securitate ar putea permite hackerilor sa se conecteze la alte conturi care utilizeaza sistemul Facebook. Aceasta inseamna ca alte site-uri majore, cum ar fi AirBnB si Tinder, ar putea fi, de asemenea, afectate. 

Facebook nu a indicat din ce zona sunt cele 50 de milioane de utilizatori afectati, insa a informat autoritatile irlandeze de reglementare, unde se afla filiala europeana a Facebook. 

Compania a declarat ca utilizatorii carora li s-a solicitat sa se reconecteze nu au fost nevoiti sa isi schimbe parolele. 

"Din moment ce tocmai am demarat ancheta, trebuie sa stabilim daca aceste conturi au fost utilizate in mod abuziv sau daca au fost accesate informatii. De asemenea, nu stim cine se afla in spatele acestor atacuri sau unde se afla". 

Rosen a adaugat: "Confidentialitatea si securitatea oamenilor sunt incredibil de importante si ne pare rau ca acest lucru s-a intamplat". 

Compania a confirmat ca fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, precum si Sheryl Sandberg, chief operating officer, au fost printre cele 50 de milioane de conturi afectate. 

Functia "View As" este o caracteristica de confidentialitate care permite utilizatorilor sa vada cum arata propriul profil pentru alti utilizatori, vazand ce informatii pot fi vizualizate de catre prieteni, de prietenii prietenilor sau de public". 

Atacatorii au descoperit mai multe bug-uri in aceasta caracteristica, care "le-a permis sa fure token-uri de acces Facebook, pe care le-ar putea apoi folosi pentru a prelua conturile utilizatorilor", a explicat Rosen. 

"Token-urile de acces sunt echivalentul cheilor digitale care pastreaza oamenii conectati la Facebook, astfel incat sa nu fie nevoiti sa reintroduca parola de fiecare data cand folosesc aplicatia", a adaugat Rosen. 

Incalcarea securitatii vine intr-o perioada in care firma se straduieste ca convinga autoritatile de reglementare din SUA si din alte state ca este capabila sa protejeze datele utilizatorilor. 

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat vineri ca firma a luat in serios securitatea. 

Jeff Pollard, vicepresedinte si analist principal al Forrester, a declarat ca faptul ca Facebook detine atat de multe date inseamna ca compania ar trebui sa fie pregatita pentru astfel de atacuri. 

"Atacatorii merg acolo unde sunt datele, ceea ce a facut din Facebook o tinta evidenta", a declarat Pollard. "Principala precoupare aici este aceea ca o caracteristica a platformei a permis hackerilor sa recolteze datele a zeci de milioane de utilizatori. Aceasta indica faptul ca Facebook ar trebui sa faca din limitarea accesului la date o prioritate pentru utilizatori, API-uri si caracteristici". 

Intrebata fiind de catre BBC, Facebook nu a fost in masura sa spuna daca investigatia va analiza motivul pentru care bug-urile au scapat sau daca cineva din cadrul companiei ar putea fi invinovatit pentru aceasta incalcare. 

Sursa:
www.bbc.co.ukInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate