Cautare


03 Octombrie 2018
5 Tendinte in web design pentru 2019

Design-ul web evolueaza din ce in ce mai mult, pe zi ce trece. Limitele au fost mereu duse la extrem, in functie de perioada. De aceea, daca aspectul vizual al unui site nu e actualizat constant, in timp, acesta va capata un aspect invechit, aspect ce poate sa respinga vizitatorii in loc sa-i atraga.

Din fericire, exista suficiente tool-uri ce ne pot face viata mai usoara, atunci cand vine vorba de administrarea si mentinerea la zi a unui site web. Astfel, odata cu imbunatatirea tehnologiei si a platformelor digitale, au aparut noi oportunitati vizuale cu scopul de a personaliza mesajele transmise.

1. Layout-uri asimetrice

Majoritatea site-urilor din ziua de azi folosesc layout-uri simetrice. Sunt multe exemple in care este preferata simetria, in dauna asezarilor asimetrice. in cazul site-urilor unde exista si articole, in mare parte sunt folosite layout-uri simetrice, astfel incat toate elementele sa aiba parte de o atentie egala din partea cititorilor. Totusi elementele asimetrice pot deveni mai eficiente in cazul in care se doreste evidentierea lor pe o pagina.

Design-ul web asimetric se foloseste pentru a scala continutul prezent pe site, in functie de importanta acestuia. Utilizarea ierarhiei vizuale este doar un model care poate fi folosit pentru a aseza altfel informatia in pagina.

2. Palete de culori neconventionale

Majoritatea site-urilor merg pe utilizarea unor culori care fie se incadreaza in aceeasi nuanta, fie sunt complementare. Pentru a iesi, insa, din acest tipar, folosirea unei palete neobisnuite de culori poate fi solutia de succes.

De exemplu, platformele de socializare Facebook si Twitter folosesc o combinatie de albastru, negru si alb, in care culoarea predominanta, albastrul, poate capata uneori mai multe nuante. O regula nescrisa a designerilor web spune ca orice design bun este acela care foloseste o singura culoare predominanta. Motivul principal pentru folosirea unei palete de culori atat de familiare, este pentru a face platformele mai accesibilie din punct de vedere vizual cat mai multor utilizatori.

Un trend recent, care incepe sa capete cat mai mult contur, este cel al folosirii unor palete de culori saturate. De asemenea, pot exista si exemple de layout-uri in care s-au folosit mai multe culori saturate, pentru a scoate in evidenta anumite detalii, cum ar fi un text sau un produs.

3. Tipografie creativa

La fel cum in cazul multor platforme se observa folosirea unei combinatii de culori cat mai usor de asimilat, multe alte site-uri procedeaza la fel in cazul font-urilor. Tocmai de aceea, paginile web care “se joaca” de-a creatia sunt tocmai cele care pot iesi cu adevarat in evidenta, atunci cand vine vorba de fonturi.

Tipurile de fonturi in care se folosesc mai multe culori si mai multe marimi sunt cele care au puterea cea mai mare de a ne face sa retinem un anume mesaj. Este important de precizat ca nu orice persoana este capabila sa recepteze un astfel de mesaj suficient de rapid. Tocmai de aceea, aceasta solutie se poate transforma intr-o sabie cu doua taisuri.

4. Microinteractiuni

in urma cu cativa ani, era aproape imposibil sa dai peste un site in care sa nu gasesti cel putin o animatie. Chiar daca putem spune ca era “de efect”, acestea ingreunau incarcarea paginii, ajungand in final mai mult sa dauneze decat sa ajute.

Posibilitatile de a interactiona cu site-urile au evoluat enorm de-a lungul timpului. in present, asa numitele microinteractiuni pot fi folosite in actiuni gandite pentru utilizatori, cum ar fi click-ul pe un anume camp de pe pagina care deschide altceva, mutarea unui element din site s.a.m.d. Marele avantaj al acestor microinteractiuni este ca ii ofera un aspect dinamic site-ului si pastreaza utilizatorul mai mult timp in vizita lui digitala.

5. Maximalismul

Design-ul minimalist a fost in voga acum cativa ani si inca este folosit de o mare parte dintre platforme. in unele cazuri, cum ar fi produsele de ingrijire, ceasurile, incaltarile, un aspect minimalist al site-ului se preteaza foarte bine, scotand in evidenta esentialul. Sau cum spunem noi in agentie: “Less is more”.

Pentru folosirea maximalismului ai nevoie multa indrazneala, pentru ca e o linie foarte fina intre design functional de succes si kitch. Pe de alta parte, pentru ca acest trend sa functioneze perfect, este necesar sa existe o mica ordine in haos-ul creat.

Este important sa te asiguri ca vizitatorii pot gasi usor informatiile pe care le cauta. O buna metoda de a eficientiza folosirea maximalismului o reprezinta folosirea contrastelor. Diverse nuante de culori, sau chiar culori diferite pot fi de ajuns pentru a crea efectul dorit, astfel incat sa fie puse in evidenta anumite aspecte mai importante decat altele.

Cu timpul, tendintele in design se schimba, apar noi design-uri, sau noi modalitati de a incadra continutul online, astfel incat sa fie trezit interesul vizitatorilor sau pentru a-i convinge sa revina pe site, iar si iar. A fi la curent cu tendintele in design este o activitate cu care oamenii s-au preocupat de secole, dar in cel al vitezei, designul digital functional web a devenit un standard, pentru ca la fel cum ne preocupa aspectele vizuale in fashion sau in auto, asa suntem captivati si in mediul digital, unde petrecem ore bune zilnic.

Vrei sa afli mai multe despre tedintele in design digital sau despre cum poate creativitatea sa-ti ajute business-ul? Da-ne un semn si povestim mai multe.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate