Cautare


15 Octombrie 2018
Facebook sustine ca hackerii au furat informatiile personale a 29 milioane de utilizatori

Reteaua sociala sustine, de asemenea, ca numarul utilizatorilor afectati este mai mic decat se credea initial.

O incalcare masiva de securitate Facebook a afectat mai putini oameni decat credea initial compania, insa au fost compromise, totusi, numerele de telefon, adresele e-mail si alte informatii pentru milioane de utilizatori, a declarat vineri compania. 

In septembrie, cea mai mare retea sociala din lume a anuntat ca incalcarea de securitate a afectat 50 milioane de oameni. Atacatorii au furat "token-uri de acces" Facebook - chei digitale care pe permit sa acceseze conturile utilizatorilor fara a avea nevoie de o parola. Vineri, compania a declarat ca hackerii au furat informatiile personale a 29 milioane de persoane. 

"Ne pare rau ca acest lucru s-a intamplat. Stim ca mereu ne vom confrunta cu amenintari din partea oamenilor care doresc sa acceseze conturile si sa fure informatii", a declarat Guy Rosen, vicepresedinte de management de produs Facebook. 

Hackerii au accesat numele si detaliile de contact precum e-mail-uri si numere de telefon de la 15 milioane de persoane, a declarat Facebook vineri. De asemenea, au furat aceleasi informatii de la 14 milioane de persoane, insa hackerii au obtinut acces la alte detalii personale, cum ar fi data nasterii utilizatorilor, orasul de domiciliu si locul de munca, precum si cele mai recente cautari sau locuri in care utilizatorii au dat check in pe reteaua sociala. 

Au fost furate token-urile de acces ale unui numar de 30 milioane de utilizatori, insa informatiile unui milion de utilizatori nu au fost compromise, a adaugat Facebook. Atacatorii au folosit o tehnica care le permite sa fure token-urile de acces de la prietenii conturilor pe care deja le controleaza, a sustinut Rosen. 

Avivah Litan, analist Gartner pentru securitate si confidentialitate, a declarat ca unele dintre datele furate, cum ar fi e-mail-uri si numere de telefon, ar putea fi utile pentru furturi financiare. Litan se intreaba insa care ar fi motivul furtului de informatii personale detaliate, cum ar fi cautari recente, religie sau status al relatiei. 

"Singurii interesati de aceste informatii sunt fie agentii de publicitate, fie statele natiuni sale alte operatiuni politice care incearca sa manipuleze populatia", a declarat Litan. "Infractorii cibernetici interesati in furtul de bani nu au nevoie sa intre atat de mult in detalii". 

Facebook a declarat ca colaboreaza cu FBI, care i-a solicitat sa nu discute cu privire la cine' ar putea fi in spatele atacului sau daca a fost vizat cineva in mod special. Pana acum, Facebook nu a gasit dovezi potrivit carora hackerii ar fi reusit sa acceseze terte aplicatii, cum ar fi Tinder si Spotify, care folosesc un login Facebook. Rosen a precizat ca Facebook nu are motive sa creada faptul ca incalcarea de securitate ar avea legatura cu viitoarele alegeri din SUA. 

In urma scandalului care a implict Cambridge Analytica, Facebook a incercat sa reconstruiasca increderea celor 2 miliarde de utilizatori activi lunar. Insa cea mai recenta dezvaluire a companiei despre incalcarea de securitate evidentiaza riscurile care vin odata cu impartasirea informatiilor personale pe o retea sociala. 

Pe langa preocuparile privind securitatea si confidentialitatea, Litan a declarat ca consumatorii ar trebui sa fie precauti in ceea ce priveste impartasirea atat de multor informatii personale pe o retea sociala. 

Facebook a declarat ca utilizatorii pot verifica daca au fost afectati vizitand Help Center-ul retelei social. Conturile utilizatorilor afectati au fost securizate, iar acestia nu trebuie sa se deconecteze sau sa isi schimbe parolele. De asemenea, Facebook va trimite mesaje celor 30 milioane de persoane afectate, care includ sfaturi privind modul in care acestea se pot proteja de e-mail-uri si mesaje text suspecte. Compania lucreaza, de asemenea, la contactarea utilizatorilor care ar putea sa nu mai fie pe reteaua sociala in acest moment. 

Pe masura ce Facebook si agentiile de aplicare a legii ancheteaza in profunzime cine ar putea fi in spatele atacului, raman intrebarile referitoare la cat de bine a gestionat compania aceasta incalcare de securitate. 

"Colaboram indeaproape cu agentiile de aplicare a legii din intreaga lume pentru a furniza informatiile si raspunsurile de care au nevoie", a declarat Rosen. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate