Cautare


Incalcarea securitatii Facebook a afectat 3 milioane de europeni, punand la incercare noua lege privind confidentialitatea
18 Octombrie 2018 Internet

Incalcarea securitatii Facebook a afectat 3 milioane de europeni, punand la incercare noua lege privind confidentialitatea

Reteaua sociala s-ar putea confrunta cu o amenda mai mare de un miliard de dolari daca nu va notifica utilizatorii europeni in decurs de 72 de ore.

Comisia Irlandeza pentru Protectia Datelor a declarat marti ca aproximativ 3 milioane de utilizatori Facebook care locuiesc in Europa au fost afectati de incalcarea datelor retelei sociale, care s-a produs in luna septembrie, potrivit CNBC. 

Saptamana trecuta, reteaua sociala a declarat ca hackerii au furat informatiile de utilizator a 29 milioane de oameni, iar nu 50 milioane, cum a indicat initial in luna septembire. Hackerii au extras informatiile din conturile utilizatorilor dupa ce au furat cheile digitale Facebook. Informatiile furate includ nume, date de nastere, orase natale, locuri de munca si alte date de contact, cum ar fi adrese e-mail si numere de telefon. 

Facebook nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta. 

Incalcarea datelor reprezinta prima testare majora a noului Regulament privind Protectia Generala a Datelor in Europa, potrivit CNBC. In mai, legea privind confidentialitatea a intrat in vigoare in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Aceasta afecteaza companiile cu o prezenta digitala in UE, cum ar fi Facebook, si implica mai multa deschidere cu privire la datele pe care companiile le detin si le impartasesc. 

CEO Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat in aprilie ca GDPR, in general, "va fi un pas foarte pozitiv pentru internet". 

GDPR cere companiilor sa dezvaluie incalcarile de securitate in 72 de ore. Daca nu reuseste sa se conformeze acestui termen limita, Facebook s-ar putea confrunta cu o amenda de peste un miliard de dolari. 

"Incurajam cu fermitate Facebook sa coopereze pe deplin cu Comisarul irlandez pentru protectia datelor si sa furnizeze toate informatiile necesare persoanelor afectate, in conformitate cu normele UE privind protectia datelor", a declarat Christian Wigand, purtator de cuvant al Comisiei Europene. 

Comisia Irlandeza pentru Protectia Datelor nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate