Cautare


19 Octombrie 2018
Facebook considera ca spammerii se afla in spatele atacului masiv

Incalcarea securitatii a expus informatiile personale a 29 milioane de utilizatori

Se pare ca Facebook a ajuns la concluzia ca spammerii care pretindeau a fi o companie de marketing digital s-au aflat in spatele incalcarii masive de securitate dezvaluita luna trecuta, iar nu hackerii care lucreaza pentru un stat-natiune, a raportat Wall Street Journal miercuri. 

Facebook investigheaza atacul, despre care sustine ca este cea mai mare incalcare a securitatii din istoria sa, de la descoperirea acestuia in 25 septembrie. Reteaua sociala a banuit initial ca au fost afectate 50 de milioane de conturi de utilizatori, insa acum crede ca au fost compromise informatiile personale a 29 miliaone de utilizatori. Inclusiv numerele de telefon si adresele e-mail. 

Problema provine dintr-o vulnerabilitate in functia Facebook "view as", care permite oamenilor sa vada cum arata profilurile lor pentru alte persoane. Atacatorii au exploatat codul asociat cu functia, care le-a permis sa fure "token-uri de acces" care ar putea fi folosite pentru a prelua conturile oamenilor. Atacatorii au folosit, de asemenea, o tehnica care le-a permis sa fure token-uri de acces de la prietenii conturilor pe care deja le controlau, extinzandu-si astfel posibilitatile. 

Facebook a declarat ca colaboreaza cu FBI, care i-a cerut sa nu discute despre cine ar putea fi in spatele atacului sau daca acesta vizeaza o tinta anume. De asemenea, a sustinut ca nu exista niciun motiv sa se creada ca incalcarea datelor a fost legata de viitoarele alegeri din SUA. 

Compania a refuzat miercuri sa comenteze cu privire la atac, reiterand comentariile facute vineri de Guy Rosen, vicepresedinte de management de produs Facebook. 

"Colaboram cu FBI in aceasta chestiune", a declarat Guy Rosen. "FBI investigheaza activ si ne-a cerut sa nu discutam cu privire la cine ar putea fi in spatele atacului". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate