Cautare


Facebook nu a reusit sa monitorizeze gestionarea de catre parteneri a datelor utilizatorilor
14 Noiembrie 2018 Internet

Facebook nu a reusit sa monitorizeze gestionarea de catre parteneri a datelor utilizatorilor

Reteaua sociala a acordat producatorilor de dispozitive acces special la datele personale ale utilizatorilor, insa nu a reusit sa controleze folosirea acestor date, potrivit The New York Times.

Facebook nu a reusit sa monitorizeze corespunzator producatorii de dispozitive carora le-a acordat accesul la datele personale ale milioanelor de utilizatori, a raportat The New York Times luni, citand o dezvaluire nedezvaluita, facuta luna trecuta in Congres. 

Slaba supraveghere din partea Facebook a fost identificata in 2013 de un monitor de confidentialitate aprobat de guvern, insa nu a fost dezvaluita niciodata utilizatorilor retelei sociale, dintre care majoritatea nu au acordat companiei permisiunea de a le impartasi informatiile cu terte parti, a raportat The Times, citand detalii incluse intr-o scrisoare trimisa de catre Facebook luna trecuta senatorului Ron Wyden, un democrat din Oregon, sustinator al confidentialitatii si frecvent critic al Facebook. 

Scrisoarea face referire la acordurile incheiate de catre Facebook pentru a oferi mai multor producatori de dispozitive acces special la cantitati mari de date despre utilizatorii gigantului social media, a raportat Times. Acordurile, dintre care unele dateaza din 2010, au fost incheiate cu companii precum Huaewi, Lenovo, Oppo si TCL, a declarat Facebook in iunie. 

Facebook a incheiat acorduri de impartasire a datelor cu zeci de companii de tehnologie, recunoscand in luna iulie ca a continuat sa impartaseasca date cu 61 de producatori hardware si software, dupa ce a declarat ca a intrerupt aceasta practica in mai 2015. Acordurile de impartasire a datelor au fost menite sa integreze "experienta Facebook" cu dispozitivele mobile, ceva ce un reprezentant al Facebook a numit la acea data drept "o practica standard in industrie". 

Facebook se afla sub o atenta cercetare de la dezvaluirea din luna martie a faptului ca firma de consultanta Cambridge Analytica a folosit abuziv datele utilizatorilor in perioada premergatoare alegerilor prezidentiale din 2016 din SUA. De atunci, CEO Facebook, Mark Zuckerberg, a depus marturie in fata Congresului SUA si a Parlamentului European, raspunzand la intrebari despre gestionarea de catre Facebook a datelor utilizatorilor. 

Compania a fost acuzata, de asemenea, ca nu a intreprins suficiente demersuri pentru a preveni abuzurile din partea trollilor rusi, care au postat dezinformare cu continut diviziv pe platforma. Activitatea rusa a facut parte dintr-un program de amestecare in alegerile prezidentiale din SUA si a semanat discordie intre alegatori. 

Acordurile Facebook de impartasire a datelor intra sub incidenta unui decret de aprobare emis de Comisia Federala pentru Comert, menit sa monitorizeze modul in care Facebook urmareste si impartaseste datele utilizatorilor sai. 

Decretul a luat nastere in urma unei plangeri FTC din 2011, care a acuzat Facebook ca si-a incalcat promisiunea de a pastra confidentiale datele utilizatorilor sai. Facebook a asigurat utilizatorii ca tertele aplicatii au acces doar la datele care le sunt necesare pentru a functiona. Insa, de fapt, aplicatiile aveau acces la aproape toate informatiile personale ale unui utilizator. 

Potrivit intelegerii, Facebook a fost de acord sa obtina consimtamantul utilizatorilor inainte de le impartasi datele cu terte parti. De asemenea, acordul stabilea ca Facebook sa stabileasca "un program cuprinzator de confidentialitate" si sa deruleze controale de audit la fiecare 2 ani in urmatorii 20 de ani, pentru a se asigura ca programul sau este eficient. 

In timpul unei evaluari a parteneriatelor Facebook cu Microsofr si Research in Motion din 2013, o echipa a PricewaterhouseCoopers a descoperit doar "dovezi limitate" ca reteaua sociala a analizat conformarea partenerilor sai la politicile de utilizare a datelor, a raportat The Times. 

In iunie, oficialii americani si-au exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca Faceebook a acordat gigantului chinez in domeniul telecomunicatiilor Huawei acces special la datele utilizatorilor. Huawei est al doilea cel mai pare producator smartphone din lune, insa s-a chinuit sa patrunda pe piata din SUA, din cauza preocuparilor privind securitatea exprimate de care guvern si inclusiv de FBI, CIA, NSA, Comisia Federala pentru Comunicatii si Comitetul de Informatii.

Reprezentatii Facebook si senatorul Wyden nu au raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate