Cautare


Brave promite ca site-urile se vor incarca de 20 de ori mai rapid cu noul mod SpeedReader
19 Noiembrie 2018 Internet

Brave promite ca site-urile se vor incarca de 20 de ori mai rapid cu noul mod SpeedReader

Paginile web simplificate se incarca de 20 pana la 27 ori mai rapid, sustine start-up-ul. Instrumentul bazat pe AI protejeza, de asemenea, mai bine viata privata.

Cu un nou mod numit SpeedReader, browserul Brave va folosi tehnologia AI pentru a elimina dezordinea din site-urile web, astfel incat acestea sa se incarca de peste 20 de ori mai rapid si sa va afecteze intimitatea mult mai putin, a declarat start-up-ul. 

Apple Safari, Mozilla Firefox, Vivaldi Technologies Vivaldi, Microsofrt Edge si alte browsere au moduri de citire concepute sa prezinte versiuni simplificate ale multor site-uri, sa indeparteze anunturile, barele laterale, videoclipurile si alte elemente. SpeedReader ia aceasta abordare, insa in loc sa afiseze site-ul web pe prima pagina si apoi sa il curete, transformandu-l intr-o versiune pentru cititor, acesta elimina continutul pe care il considera nedorit inainte de a fi descarcat, cu atat mai putin afisat, a declarat Brave intr-un blog post de joi. 

Rezultatul, potrivit Brave, este acela ca paginile se incarca de 20 pana la 27 ori mai rapid, folosesc de 2,4 ori mai putina memorie si cu 84% mai putine date de retea. Aceasta ar putea transforma profund web-ul - in special pe smartphone-uri, care au adesea putere computing, durata de viata a bateriei si viteza de retea reduse. 

"Imbunatatirile drastice ale performantei, reducerea latimii de banda utilizate si eliminarea trackerelor in modul reader fac aceasta abordare practica pentru utilizarea continua", a declarat Brave. 

Brave, co-fondat si condus de fostul lider al companiei Firefox, Brendan Eich, scutura deja piata browserelor prin blocarea anunuturilor si tehnologiei de urmarire a anunturilor in mod implicit. A atras peste 5 milioane de persoane care il folosesc lunar. Daca SpeedReader functioneaza asa cum a fost planificat, ar putea accelera adoptarea. 

Facebook, Google si alte nenumarate site-uri web sunt finantate in principal din anunturi, desi platile si limitele gratuite sunt tot mai frecvente pentru site-urile de stiri. Blocarea anunturilor, pe care deja sute de milioane de oameni o pot activa, ameninta abordarea publicitara. Brave, desi blocheaza anunturile si trackerele in mod implicit, nu se opune anunturilor online. 

Ofera, in schimb, un sistem de plati bazat pe un crypto-token denumit BAT (basic attention token). Brave se afla in proces de construire a unui sistem de publicitate orientat in browser, care foloseste datele pe care software-ul insusi le aduna si le pastreaza. Daca va inscrieti in sistem, Brave va obtine o reducere a veniturilor din anunturi - la fel si dvs. - sub forma platilor BAT. Brave poate, de asemenea, redirectiona platile pe care le-ati primit catre site-uri web si utilizatori YouTube, Twitch, Reddit si Twitter pe care ii vedeti online., 

BRave se asteapta sa construiasca SpeedReader in Brave candva in 2019, a declarat compania.

SpeedReader nu functioneaza pe toate paginile. Sistemul sau AI - instruit pe o selectie de 2.833 site-uri - a functionat pe 22% din aproape 22.000 de pagini testate, inclusiv 31% din cele legate de Twitter si 42% din cele legate de Reddit. Acolo unde a functionat, a blocat 100% anunturile si trackerele de anunturi marcate in listele EasyList si EasyPrivacy, a declarat Brave. 

Sursa: www.cnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate