Cautare


29 Noiembrie 2018
Google, indemnata sa renunte la proiectul chinezesc "Dragonfly"

Personalul Google a solicitat companiei sa puna capat lucrarilor in ceea ce priveste un proiect controversat de motor de cautare pentru China.

Denumit Dragonfly, motorul de cautare ar fi o versiune cenzurata, dezvoltata cu ajutorul guvernului chinez.

Intr-o scrisoare publicata online, 60 de angajati au sustinut ca proiectul va contribui doar la cresterea supravegherii din partea statului. 
Solicitarea lor de anulare a proiectului a fost sustinuta de Amnesty International, care a declarat ca acest proiect este in contradictie cu valorile companiei. 

Odata finalizat, Dragonfly ar "permite cenzura" si ar ajuta campaniile de dezinformare ale guvernului chinez, sustine scrisoarea. 

China a utilizat semnificativ tehnologia pentru a inabusi libertatea de exprimare si a reprima disidenta, sustine grupul. 

"Dragonfly in China ar stabili un precedent periculos intr-un moment politic volatil si care ar ingreuna refuzarea de catre Google a unor concesii similare solicitate de alte tari", au scris angajatii. 

Grupul a sustinut ca guvernul chinez va beneficia de lansarea Dragonfly.

"Obiectam la tehnologiile care ii ajuta pe cei puternici sa ii asupreasca pe cei vulnerabili, oriunde s-ar afla", se arata in scrisoarea deschisa. 

Pana acum, a sustinut grupul, raspunsul Google la protestele si plangerile miilor de muncitori, grupuri pentru drepturi si jurnalisti au fost "nesatisfacatoare". 
"Personalul Google nu doreste sa faca parte din marele firewall al Chinei", a declarat Anna Bacciarelli, cercetator pentru tehnologie si drepturile omului in cadrul Amnesty International. 

Bacciarelli a declarat ca mii de angajati nu sustin munca la acest proiect. In august, peste 1.400 de angajati Google au solicitat companiei sa faca o treaba mai buna in ceea ce priveste controlarea problemelor etice care ingreuneaza dezvoltarea. 

Amnesty a organizat proteste in afara birourilor Google pentru a strange semnaturi pentru o petitie prin care solicita firmei sa renunte la Dragonfly. 

Google a refuzat sa comenteze direct scrisoarea si a declarat ca lucrul sau cu China la un motor de cautare este "exploratoriu". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate