Cautare


10 Decembrie 2018
Browserul Brave se maturizeaza, trecand la fundatia Chromium

Browserul ad-blocking adopta extensii Chrome, apropiindu-se de software-ul Google.

La o zi dupa ce Microsoft a anuntat ca renunta la propriul nucleu EdgeHTML si isi reconstruieste browserul Edge pe proiectul Chromium al rivalului Google, Brave a declarat ca a finalizat propria trecere la o integrare mai stransa cu software-ul. 

Atunci cand Brave s-a lansat, in urma cu doi ani, a folosit propriul software de interfata, insa acu, versiunea "Brave Core" atrage mai mult din Chromium, fundatia open-source a Chrome. Noua versiune a fost disponibila pentru testare, insa vineri, oricine folosea versiune mai veche a fost invitat sa faca upgrade. 

Noua versiune este un pas important pentru Brave. Abordarea sa anterioara a suferit o incompatibilitate cu extensiile Chrome, iar actualizarea remediaza acest lucru, crescand, totodata, viteza. Si se pare ca versiunea arata mai familiar pentru oricine trece de la Chrome, avand in vedere ca browserul Google domina pe web. 

Brave, co-fondat de fostul lider Firefox si inventatorul JavaScript Brendan Eich, a sosit in 2016 cu un plan de a bloca anunturile si trackerele de anunturi in mod implicit si de a plasa propriile anunturi, bazate pe rutine de directionare care se ruleaza exclusiv in browserul propriu-zis.

Brave poate refolosi mare parte din Chromium, insa se abate semnificativ de la prioritatile Google sub anumite aspecte. In primul rand, blocheaza ad-trackerele profund incorporate in activitatea de publicitate Google. In al doilea rand, Brave pune accentul pe confidentialitate mult mai mult decat Chrome. 

Aproximativ 4,7 milioane de oameni folosesc Brave lunar pe dispozitive MacOS, Windows, Linux, Android si iOS, a declarat Brave. In comparatie, peste 1 miliard de oameni folosesc Chrome. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate