Cautare


18 Decembrie 2018
Facebook dezvaluie un bug care a expus fotografiile a 6,8 milioane de persoane

Peste 1.500 de aplicatii au avut acces la imagini pe care oamenii le-au incarcat, dar nu le-au postat, a declarat reteaua sociala.

Chiar daca nu ati postat o fotografie pe timeline-ul dvs. Facebook, o defectiune software ar fi putut sa expuna aceasta fotografie dezvoltatorilor de aplicatii. 

Reteaua sociala a dezvaluit vineri un bug API foto care a afectat pana la 6,8 milioane de persoane pe 1.500 de aplicatii conectate la Facebook, a declarat compania intr-un blog post. Defectiunea este legata de permisiunea pe care o acordati unei aplicatii pentru a accesa fotografiile dvs. pe Facebook. 

Bug-ul a fost cauzat de o eroare in actualizarea codului din septembrie, a declarat Facebook. 

API-ul trebuie sa permita tertei aplicatii sa acceseze doar fotografiile pe care le impartasiti pe timeline, insa bug-ul a oferit dezvoltatorilor de aplicatii acces complet la alte fotografii, cum ar fi cele incarcate pe Facebook Stories sau chiar cele pe care le-ati incarcat, dar nu le-ati postat niciodata. 

"De exemplu, daca cineva incarca o fotografie pe Facebook, insa nu finalizeaza postarea ei, noi pastram o copie a fotografiei pentru ca, odata revenita in aplicatie, persoana sa poata finaliza postarea", a declarat Tomer Bar, director de inginerie Facebook, intr-un blog post. 

Problema nu a afectat fotografiile din Messenger, a declarat Facebook.

Bug-ul a existat timp de 12 zile, intre 13 septembrie si 25 septembrie, potrivit Facebook. Reteaua sociala a declarat ca va lansa in aceasta saptamana un instrument pentru ca dezvoltatorii de aplicatii sa determine daca utilizatorii lor au fost afectati de defectiunea de securitate. De asemenea, Facebook va notifica prin intermediul unir alerte milioanele de persoane ale caror fotografii au fost expuse, a declarat compania. 

"Ne pare rau ca s-a intamplat acest lucru", a declarat Bar. 

Desi Facebook a descoperit defectiunea in septembrie, nu a notificat publicul timp de aproape trei luni deoarece a investigat problema pentru a determina cati oameni au fost afectati, a declarat compania. 

Un purtator de cuvant a declarat ca Facebook a notificat Comisia Irlandeza pentru Protectia Datelor de indata ce compania a determinat ca incalcarea era raportabila, conform GDPR. 

Puteti verifica ce aplicatii au acces la fotografiile dvs. pe Facebook in setarile de confidentialitate. 

Aceasta defectiune este cea mai recenta eroare de securitate a Facebook. Compania a fost lovita de mai multe probleme de confidentialitate in acest an, iar pierderea increderii publicului a determinat Facebook sa depuna eforturi precum gazduirea de evenimente de confidentialitate de tip pop-up. 

Facebook s-a confruntat si cu alte controverse in acest an, inclusiv cu scandalul masiv privind abuzul de date Cambridge Analytica, campaniile straine de influenta si o incalcare majora a datelor care afecteaza 29 milioane de conturi. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate