Cautare


Microsoft remediaza Internet Explorer pentru a opri atacurile de preluare a PC-urilor
21 Decembrie 2018 Internet

Microsoft remediaza Internet Explorer pentru a opri atacurile de preluare a PC-urilor

Defectiunea browser afecteaza toate versiunile Windows.

Microsoft a cerut utilizatorilor sa actualizeze Internet Explorer, dupa ce a identificat o defectiune majora. 

Vulnerabilitatea de corupere a memoriei browserului permite atacatorilor sa execute codul de la distanta, ca si cum ar fi utilizatorul computerului, oferindu-le, in principal, control asupra computerului, a scris Microsoft intr-o notificare de securitate de miercuri. 

Un atacator ar putea crea un site web fals conceput sa exploateze defectiune si sa atraga utilizatorul sa il viziteze prin trimiterea unui link prin e-mail. Vulnerabilitatea este legata de modul in care motorul de scripting al Microsoft gestioneaza obiectele din memoria Internet Explorer, un proces pe care actualizarea il modifica. 

Compania a declarat ca acest proces este folosit in atacuri targeted, insa nu a oferit detalii suplimentarez. Daca aveti activat serviciul Windows Update (astfel cum Microsoft sugereaza), cele mai recente actualizari de securitate ar trebui sa se fi descarcat pentru a remedia automat problema. 

Microsoft a remarcat ca vulnerabilitatea a fost descoperita de Clement Lecigne din cadrul Google Threat Analysis Group, potrivit Ars Technica. 

Compania nu a raspuns imediat solicitarii de comentarii suplimentare. 

Internet Explorer a fost cel mai popular browser din lume pana in 2016, cand Google Chrome a ajuns pe prima pozitie. Popularitatea sa a scazut de atunci - in noiembrie reprezenta mai putin de 3% din utilizarea website, potrivit firmei de analiza StatCounter. 

Microsoft si-a indreptat concentrarea browser pe Edge, care primeste un refresh bazat pe Chromium.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.



Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate