Cautare


Modificarile Google Chrome ar putea
25 Ianuarie 2019 Internet

Modificarile Google Chrome ar putea "distruge" ad-blockerele

Blocarea anunturilor ar putea deveni mult mai dificila daca Google va pune in practica modificarile programate ale browserului sau Chrome, avertizeaza dezvoltatorii.

Modificarile ar putea "distruge" ad-blockerele, a declarat producatorul unui software de blocare folosit pe scara larga. 

Altii au declarat ca actualizarea va ingreuna impiedicarea de catre utilizatori a firmelor sa ii urmareasca online si va usura "bombardarea" lor cu anunturi. 

Google a declarat ca propunerile reprezinta un "proiect" si a adaugat ca va colabora cu dezvoltatorii pentru a limita impactul acestora. 

"Aceasta as insemna, practic, ca Google distruge ad-blocking-ul si protectia confidentialitatii asa cum le cunoastem", a declarat dezvoltatorul ad-blocking Ghostery pentru site-ul de stiri Gizmodo. 

Ad-blockerele reprezinta un tip de add-on sau extensie pentru un browser web care, asa cum sugereaza numele lor, incearca sa repereze si sa blocheze mesajele comerciale gasite pe multe pagini web. Exista multe tipuri diferite de extensii browser. 

Comentariile Ghostery au fost sustinute de Raymond Hill, director de dezvoltare al add-on-ului popular uBlock Origin pentru Chrome, care a declarat ca extensia "nu va mai fi capabila sa existe" daca modificarile vor fi implementate conform propunerii actuale. 

Intr-un mesaj postat pe o lista de discutii cheie privind Chrome, Google a declarat ca doreste ca faca modificarile pentru a imbunatati "securitatea si confidentialitatea" extensiilor si pentru a imbunatati performanta acestora. 

Adesea, a completat Google, atunci cand add-on-urile examineaza datele, timpul de incarcare al paginilor web este mai indelungat. 

Capacitatea de a bloca, modifica sau redirectiona datele este cheia capacitatii extensiilor de a opri anunturile si pop-up-urile, precum si de a impiedica incercarile de urmarire a utilizatorilor sau a datelor acestora. 
Actualizarea propusa ar insemna ca extensiile vor putea doar sa urmareasca datele, nu si sa le modifice.

"Nu vad ce s-ar putea castiga de pe urma acestui lucru", a declarat Raymond Hill pentru The Register. 

Alti dezvoltatori au evidentiat propuneri distincte care, de asemenea, ar putea restrictiona capacitatea extensiilor browser de a-i proteja pe utilizatori. 

In urma comentariilor si criticilor, Google a declarat ca intentioneaza sa se consulte cu producatorii add-on-urilor browser pentru a limita modificarile pe care acestia trebuie sa le faca. 

"Design-ul este inca in faza de proiect si, probabil, se va schimba", a scris inginerul software Google Devlin Cronin. "Obiectivul nostru nu este acela de a sparge extensiile", a adaugat acesta. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate