Cautare


13 Februarie 2019
Rusia s-ar putea deconecta de la internet pentru a-si testa apararea cibernetica

Experimentul ar pastra datele in interiorul tarii, in loc sa le directioneze la nivel international.

Rusia si principalii sai furnizori de internet ar putea intentiona sa deconecteze tara de la internet. 

Aceasta masura ar putea face parte dintr-un experiment pentru a vedea daca apararile sale cibernetice ar putea gestiona un atac din partea unei puteri straine, potrivit RBK. Politicienii evalueaza Programul National pentru Economie Digitala, un proiect de lege care ar solicita furnizorilor de internet ai tarii sa se asigure ca internetul din Rusia poate functiona in mod izolat.

Telecomunicatiile din Rusia ar trebui sa redirectioneze traficul internet al tarii catre puncte de schimb aprobate de autoritatea rusa de supraveghere in domeniul telecomunicatiilor, Roskomnadzor, astfel incat sa poata bloca continutul interzis si sa se asigure ca traficul nu trece prin servere externe, a raportat ZDNet luni. 

In esenta, Rusia incearca simultan sa creeze un sistem de cenzura in masa, in timp ce incearca sa se asigure ca isi pastreaza un intranet complet operational daca va fi deconectata de restul lumii.

Testul ar trebui sa aiba loc inainte de 1 aprilie, termenul limita pentru depunerea amendamentelor la Programul National de Economie Digitala. 

Legislatia, care are sprijinul presedintelui Vladimir Putin, a fost introdusa dupa ce SUA a "autorizat operatiuni cibernetice ofensive" impotriva adversarilor, potrivit Strategiei Cibernetice Nationale, in septembrie. Rusia este acuzata in mod constant de hacking impotriva organismelor guvernamentale americane si europene. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate