Cautare


Brave foloseste cu 35% mai putina energie decat Chrome pentru Android, sustine startup-ul
28 Februarie 2019 Internet

Brave foloseste cu 35% mai putina energie decat Chrome pentru Android, sustine startup-ul

Versiunea Android a browserului Brave foloseste cu 35% mai putina energie decat Google Chrome pe website-urile ad-heavy, a declarat Brave miercuri, evidentiind o diferenta majora intr-o lume in care trebuie adesea sa fim atenti la bateria telefoanelor noastre.

La testele de incarcare a 20 de site-uri de stiri pe un telefon Samsung Galaxy S9, consumul redus de energie al Brave a permis navigarea pe web pentru 6,8 ore, comparativ cu 4,4 ore pentru Chrome, inainte ca bateria sa se epuizeze. Avantajul fata de Microsoft Edge a fost ceva mai mare - cu 39% mai putin, iar comparativ cu Firefox, Brave a utilizat cu 50% mai putina energie, a declarat Brave. 

Brave foloseste tehnologia browser de baza Chrome, denumita Chromium, insa blocheaza anunturile si software-ul de urmarire a anunturilor in mod implicit. Aceasta inseamna ca foloseste mai putin reteaua si economiseste energie, a declarat cercetatorul de performanta Brave, Matteo Varvello si cercetatorul-sef Ben Livshits intr-un blog post miercuri. 

Economisirea energiei este cruciala pe dispozitivele mobile precum telefoane, laptop-uri si smartwatch-uri care care ar putea functiona ore intregi fara incarcare. In urma cu doua saptamani, Brave a declarat ca browserul sau beneficiaza de resurse si memorie limitata, comparativ cu rivalii. 

Blocarea anunturilor nu este distractiva pentru website-urile care depind de publicitate, desigur. Brave isi construieste propria tehnologie de anunturi care respecta confidentialitatea, pentru a incerca sa satisfaca aceasta cerere. 

Desi Brave s-a descurcat mai bine decat rivalii, nimic nu il impiedica sa blocheze anunturile si ad-trackerele. Intr-adevar, acest tip de interventie devine din ce in ce mai frecventa in randul browserelor pentru protejarea confidentialitatii si impiedicarea abuzurilor. Brave merge in prezent mai departe decat Safari, Firefox, Chrome si alte browsere atunci cand vine vorba despre blocarea anunturilor si trackerelor. 

Constatarile studiului Brave sunt, in linii mari, similare unei alte evaluari a utilizarii de catre browser a energiei, efectuata de Greenspector, un startup concentrat pe monitorizarea consumului de energie. 

Google, Mozilla si Microsoft nu au comentat imediat subiectul. 

Brave si-a anuntat constatarile in cadrul MWC 2019 din Barcelona, Spania. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate