Cautare


La revedere parole? WebAuthn este acum un standard web oficial
06 Martie 2019 Internet

La revedere parole? WebAuthn este acum un standard web oficial

WebAuthn a devenit un standard web oficial pentru login-uri, au declarat luni World Wide Web Consortium si FIDO Alliance.

"Este cunoscut faptul ca parolele si-au depasit eficacitatea", au scris organizatiile intr-un comunicat de presaa. "Nu doar ca parolele furate, slabe sau implicite se afla in spatele a 81% din incidentele de incalcare a datelor, insa acestea reprezinta o scurgere de timp si de resurse". 

WebAuthn, prescurtarea de la Web Authentication, este un standard de browser si platforma pentru procese de autentificare mai simple si mai puternice, potrivit W3C si FIDO Alliance. Acesta permite utilizatorilor sa se conecteze la conturile lor online folosind dispozitivul preferat, biometrica sau cheile de securitate FIDO. 

WebAuthn este deja acceptat in Windows 10, Android, Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge si Apple Safari. Acum, ca este un standard web oficial, ar trebui sa incurajeze adoptarea mai larga a WebAuthn in locul parolelor. 

Parolele devin din ce in ce mai putin populare. Google a declarat in februarie ca Android este certificat FIDO-2, ceea ce inseamna ca dispozitivele pot folosi amprenta digitala si chei de securitate pentru conectarea la conturi in loc de parole. Modificarea ii afecteaza pe cei care ruleaza pe Android 7 si versiunile ulterioare, jumatate din totalul utilizatorilor Android. Aproximativ un miliard de dispozitive. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate