Cautare


06 Martie 2019
Alerta phishing: Unul din 61 de e-mail-uri din inbox-ul dvs. contine un link rau intentionat

Numarul atacurilor phishing este in crestere, mai mult decat dublandu-se in ultimele luni, unul din 61 de e-mail-uri din inbox-urile corporative continand un URL rau intentionat.

Analiza efectuata de furnizorul de securitate Mimecast a constatat ca in perioada august - noiembrie si decembrie - februarie, numarul e-mail-urilor livrate in ciuda faptului ca contineau un URL rau intentionat a crescut cu 126%. 

Aceste link-uri rau intentionate sunt una dintre metodele cheie folosite de infractorii cibernetici pentru a desfasura campanii de atac, prin distribuirea e-mail-urilor phishing care incurajeaza utilizatorii sa faca click pe un link.

E-mail-urile sunt adesea concepute pentru a parea ca provin de la expeditori legitimi - cum ar fi o companie sau un coleg - in scopul de a obtine increderea victimei inainte de a face click pe link-ul rau intentionat. 

Scopul URL-ului rau intentionat ar putea fi acela de a implementa malware pe PC sau de a incuraja victima sa introduca informatii sensibile intr-o versiune falsa a unui serviciu real - cum ar fi un retailer, o banca sau un furnizor e-mail - pentru a pacali utilizatorul sa divulge parole si alte date. 

Atacatorii folosesc apoi acest lucru fie ca pe un punct de lansare pentru atacuri, fie incearca sa vanda informatia altor infractori pe forumurile subterane. 

In total, Mimecast a analizat 28.407.664 e-mail-uri livrate in inbox-urile corporative, care au fost considerate drept "sigure" de catre sistemele de securitate si a constatat ca 463.546 e-mail-uri contineau URL-uri rau intentionate. 

Avand in vedere numarul mare de e-mail-uri trimise de catre angajati in fiecare zi, acesta reprezinta un risc semnificativ de securitate si un potential gateway pentru hackerii care doresc sa desfasoare activitati rau intentionate. 

"E-mail-ul si web-ul sunt complemente naturale atunci cand vine vorba despre infiltrarea unei organizatii. E-mail-ul ofera continut credibil si URL-uri ce pot fi accesate usor, ceea ce poate conduce victimele spre site-uri web rau intentionate", a declarat Matthew Gardiner, cybersecurity strategist Mimecast. 

"Infractorii cibernetici cauta in mod constand noi modalitati de a evwita detectarea, adesea transformand metode mai usoare, cum ar fi ingineria sociala, pentru a obtine informatii despre o persoana sau pentru a extrage imagini de pe internet pentru a "legitima" incercarile de obtinere a datelor de autentificare sau a informatiilor de la utilizatori", a adaugat Gardiner. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate