Cautare


03 Mai 2019
Alexandru Petrescu: De astazi, 2 mai 2019, la 1911 vor putea fi raportate incidentele de securitate cibernetica, oferindu-se asistenta primara si consiliere pentru diagnosticare si remediere

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a anuntat ca, de astazi, 2 mai 2019, devine operational numarul unic 1911 prin care persoanele fizice, juridice si institutiile publice din Romania vor putea raporta incidentele de securitate cibernetica.

”Astazi, lansam prin Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica un numar unic, 1911, apelabil din toate retelele, la care vor putea fi raportate incidentele de securitate cibernetica de catre persoane fizice, juridice si institutii publice, oferindu-li-se prin Call Center o asistenta primara si consiliere pentru diagnosticare si remediere”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Potrivit estimarilor recente, atacurile cibernetice prejudiciaza anual economia globala cu 400 miliarde euro, iar impactul economic al criminalitatii cibernetice a crescut de cinci ori din 2013, fiind considerata o provocare pentru insasi securitatea interna a UE. 

La nivelul Uniunii, 80% dintre intreprinderile europene s-au confruntat cu cel putin un incident de securitate cibernetica in 2018, inregistrandu-se o crestere a acestora cu 38% in toate sectoarele industriale. 

in Romania, majoritatea alertelor procesate de Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (87,60%) se refera la sisteme informatice vulnerabile, compromise sau infectate cu diverse variante de malware, situatie influentata si de nivelul scazut al abilitatilor digitale individuale.

La nivelul anului 2018, in sistemul clasic al CERT.RO au fost inregistrate peste 1.200 incidente unice.

”Prin acest nou serviciu guvernamental, incurajam in mod special notificarea informatiilor corespondente incidentelor de securitate cibernetica din partea IMM-urilor sau a cetatenilor, care sunt adesea afectati de campanii malitioase specifice (cum ar fi multiplele tipuri de scam/phishing, fraude care afecteaza utilizatorii din Romania - vishing, frauda cu suport tehnic fals, frauda cu vouchere, frauda cu bilete de avion, etc.) cu efecte negative majore in plan economic si personal”, a precizat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate