Cautare


10 Iunie 2019
Microsoft sterge o baza de date masiva de recunoastere faciala

Microsoft a sters o baza de date masiva de 10 milioane de imagini care au fost folosite pentru a instrui sistemele de recunoastere faciala, potrivit Financial Times.

Baza de date a fost lansata in 2016 si a fost construita din imagini online a peste 100.000 de oameni cunoscuti. 

Se crede ca baza de date a fost folosita pentru a instrui un sistem operat de fortele de politie si armata. 

Stergerea vine dupa ce Microsoft a solicitat politicienilor americani sa faca o treaba mai buna in ceea ce priveste reglementarea sistemelor de recunoastere. 

Utilizare activa

Microsoft a declarat pentru Financial Times ca baza de date nu mai este disponibila, deoarece persoana care o opera a parasit compania.

Anul trecut, presedintele Microsoft, Brad Smith, a solicitat Congresului SUA sa isi asume sarcina de a reglementa utilizarea sistemelor de recunoastere faciala, deoarece acestea au "largi ramificatii sociale si un potential pentru abuz". 

Mai recent, Microsoft a refuzat o cerere a politiei din California de a utiliza sistemele sale de detectare a fetei in camere corporale si masini. 

Setul masiv de imagini, denumit baza de date MSCeleb, a fost compilat din imagini ale celebritatilor, gasite online. 

Proiectul Megapixelis, care urmareste bazele de date cu imagini faciale, a declarat ca "majoritatea" imaginilor sunt cu actori americani si britanici, insa a adaugat si ca acestea includ o multime de persoane "care trebuie sa aiba o prezenta online pentru viata profesionala". 
Acest lucru inseamna ca se includ jurnalisti, artisti, muzicieni, activisti, factori de decizie politica, scriitori si cercetatori. 

Desi datele nu mai sunt disponibile de la Microsoft, probabil ca sunt folosite de catre persoane care au descarcat o copie. 

"Nu poti face un set de date sa dispara", a declarat Adam Harvey, din cadrul Megapixels, pentru Engadget. "Odata ce le postati si oamenii le descarca, ele exista pe hard disk-uri din intreaga lume". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate