Cautare


Mai mult timp pe social media, legat de cresterea depresiei in randul adolescentilor, constata un studiu
17 Iulie 2019 Internet

Mai mult timp pe social media, legat de cresterea depresiei in randul adolescentilor, constata un studiu

Insa cresterea timpului dedicat jocurilor video nu a fost considerata a fi un predictor pentru depresie.

Timp de ani de zile, expertii au indicat telefoanele mobile ca un posibil factor al depresiei si al altor probleme de sanatate mintala. Un studiu publicat luni de cercetatorii din cadrul Spitalului Sainte-Justine din Montreal a descoperit ca utilizarea crescuta a social media si a televizorului prezice o crestere a simptomelor de depresie in randul adolescentilor. 

"Cercetarea noastra dezvaluie ca cresterea timpului petrecut cu unele forma de media digitala intr-un anumit an prezice simptome depresive in acelasi an", a declarat Patricia Conrod, conducatorul echipei de cercetare. 

Echipa lui Conrod a urmarit aproximativ 4.000 de adolescenti canadieni cu varste intre 12 si 16 ani, timp de 4 ani. Pentru fiecare an de liceu, adolescentii raportau timpul petrecut cu ecranele digitale. Ei au specificat timpul petrecut cu patru tipuri diferite de activitati de ecran: social media, televizor, jocuri video si utilizare computer. Studiul a constatat ca, in situatiile in care adolescentii raportau cresterea timpului petrecut pe social media si in fata televizoarelor, s-a inregistrat si o crestere a simptomelor de depresie. Cu toate acestea, cresterea timpului dedicat jocurilor video nu a fost considerata un predictor al depresiei. 

Conrod a declarat ca este nevoie de cercetari suplimentare pentru a determina daca expunerea la social media provoaca, de fapt, rate crescute de depresie in randul tinerilor, insa a specificat ca studiul ar putea ajuta la elaborarea strategiilor de interventie pentru tinerii expusi riscului. 

"Identificarea timpurie a vulnerabilitatii la depresie ofera medicilor si parintilor o fereastra mare de timp in care sa poata interveni", a declarat Conrod. "Reglementarea social media si a utilizarii televizoarelor in randul tinerilor ar fi o modalitate de a ajuta tinerii sa gestioneze starea depresiva sau vulnerabilitatea la simptomele depresive". 

Conrod nu a fost disponibila imediat pentru comentarii suplimentare. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate