Cautare


25 Iulie 2019
Project Loon a fost pe cer 1 milion de ore

Baloanele de conectivitate cu aer cald au zburat 40 de milioane de kilometri.

Proiectul Loon al Alphabet a atins pragul de 1 milion de ore de zbor pentru baloanele sale, a anuntat compania marti. Acest lucru echivaleaza cu 40 de milioane de kilometri parcursi. 

Proiectul Loon ofera conectivitate mobila zonelor indepartate si celor afectate de dezastre, baloarele fiind actionate de o pompa cu energie solara. Ele se deplaseza la inaltimi de la 50.000 de picioare pana la 70.000 de picioare, urmand curentii de aer. 

Software-ul de automatizare colecteaza date de prognoza a vantului, proiecteaza harti de calatorie, iar mai apoi proceseaza observatiile fiecarui balon si face modificari pentru a urma harta. Acest software directioneaza miscarile balonului, iar nu echipa de ingineri care le monitorizeaza 24/7, a declarat Salvatore Candido, seful echipei de inginerie. 

Potrivit lui Candido, prima oara cand a vazut un balon decizand sa zboare intr-o zona in care omul ar fi putut alege sa locuiasca, el a trebuit "sa se uite pentru o vreme la strategia pe care algoritmul incerca sa o execute", inainte de a realiza ca a fost depasit de software. 

"Primul balon caruia i s-a permis sa execute pe deplin aceasta tehnica a stabilit un record de zbor din Puerto Rico in Peru", a declarat Candido. "Niciodata nu m-am mai simtit in acelasi timp atat de inteligent si atat de prost". 

Baloanele aleg, de asemenea, cand sa se deplaseze intr-o zona pentru a astepta schimbarea vanturilor si zboara in modele pentru a mentine un semnal LTE constant intr-o zona pentru perioade mai lungi. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate