Cautare


Angajatii Microsoft
09 August 2019 Internet

Angajatii Microsoft "asculta" unele apeluri Skype traduse

Angajatii Microsoft asculta ocazional conversatii Skype reale care au fost procesate de software-ul de traducere, s-a dezvaluit.

Potrivit site-ului de tehnologie Motherboard, unii angajati ai Microsoft analizeaza astfel de conversatii pentru a verifica calitatea traducerilor. 

Cu toate acestea, faptul ca oamenii pot asculta apelurile nu este specificat explicit in termenii si conditiile Skype. 

Microsoft a declarat ca are permisiunea utilizatorilor pentru a colecta si procesa datele lor. 

Serviciul Skype Translator traduce dialogul in timpul apelurilor audio si video live. 

Motherboard a spus ca a obtinut audio din conversatii Skype traduse, in care utilizatorii "vorbeau intim cu persoanele dragi" si discutau probleme personale, inclusiv pierderi in greutate si probleme in relatie. 

Site-ul de tehnologie a mai sustinut ca are dovezi ca angajatii umani pot auzi comenzi vocale rostite cu Cortana, asistentul virtual Microsoft activat vocal. 

"Microsoft primeste permisiunea clientilor inainte de a colecta si a utiliza datele lor vocale", a declarat un purtator de cuvant al companieoi. 

"De asemenea, am pus in aplicare mai multe proceduri menite sa acorde prioritate confidentialitatii utilizatorilor nostri". 

Declaratia de confidentialitate a companiei sustine ca datele pot fi impartasite "cu furnizorii care lucreaza in numele nostru", insa nu precizeaza in mod explicit ca poate fi vorba de lucratori umani in afara de, spre exemplu, sistemele de inteligenta artificiala.

Practica folosirii angajatilor umani pentru evaluarea inregistrarilor clientilor care folosesc produse de tehnologie s-a confruntat cu o atentie sporita in ultimul timp. 

Saptamana trecuta, Apple si Google au decis sa suspende utilizarea angajatilor umani pentru analizarea inregistrarilor facute de asistentii virtuali si smart speakerele firmelor, inclusiv Apple Siri. 

Cateva zile mai tarziu, autoritatea pentru protectia datelor din Luxemburg a declarat ca a deschis discutii cu Amazon despre modul in care firma a procesat inregistrarile vocale facute de oameni care foloseau asistentul sau inteligent Alexa. 

Autoritatea principala de supraveghere a Microsoft privind protectia datelor in UE este Comisia pentru protectia datelor din Irlanda. 

BBC a solicitat comisiei sa comenteze subiectul. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate