Cautare


29 August 2019
NATO: atacul cibernetic asupra unei natiuni este un atac impotriva tuturor

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, sustine ca toate cele 29 de state membre ar raspune unui atac cibernetic grav asupra unuia dintre ele.

Scriind in Revista Prospect, el a spus ca un astfel de incident "ar declansa un angajament de aparare colectiva", cunoscut sub numele de Articolul 5 din tratatul de fondare. 

Articolul 5 nu a fost declansat de la atacul terorist din 11 septembrie 2001 din SUA. 

Membrii NATO includ SUA, Canada si multe tari europene. 

"Am desemnat spatiul cibernetic drept un domeniu in care NATO va opera si se va apara la fel de eficient precum in aer, pe uscat si pe mare", a scris el in articolul sau. 

Nu este prima data cand Stoltenberg face astfel de afirmatii. 

Ca un exemplu de incindent cibernetic major, el a mentionat atacul ransomware Wannacry din 2017, care a afectat NHS in Marea Britanie si a provocat daune in intreaga lume, desi acest moment nu a declansat Articolul 5. 

Presendintele american Donald Trump a criticat anterior alianta militara de 70 de ani, afirmand ca SUA contribuie la finantare mai mult decat orice alt stat membru. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate