Cautare


29 August 2019
Unui student la Harvard i s-a refuzat intrarea in SUA din cauza postarilor pe social media ale prietenilor

Viza lui Ismail Ajjawi a fost anulata dupa cateva ore de interogare pe aeroportul din Boston.

Analizarea profilurilor social media ale solicitantilor de vize s-a soldar, se pare, cu refuzarea intrarii in SUA a unui student la Harvard. Ismail Ajjawi, care locuieste in Liban, a fost interogat ore intregi pe aeroportul Logan din Boston si, in cele din urma, viza sa a fost anulata, dupa ce personalul de la imigrari i-au verificat telefonul si laptop-ul, potrivit The Harvard Crimson.

In urma perchezitiei, tanarul in varsta de 17 ani a fost intrebat despre activitatea social media a prietenilor sai si i s-a spus ca au fost gasite "cateva postari de puncte de vedere politice care se opun SUA". In ciuda protestelor lui Ajjawi, ofiterul de imigrari i-a interzis intrarea in SUA si i-a permis sa isi sune parintii. 

Purtatorul de cuvant al CBP (Customs and Border Protection), Michael McCarthy, a declarat printr-un e-mail ca nu poate oferi detalii exacte deste cazul Ajjawi din cauza unor clauze de confidentialitate.

"Aceasta persoana a fost considerata nedorita pe teritoriul SUA, in baza informatiilor descoperite in timpul inspectiei CBP", a scris McCarthy.

Ajjawi, care a primit o bursa de studiu in SUA, s-a intors acasa in Liban in weekend. El si Universitatea incearca sa rezolve problema inainte de inceperea cursurilor, a informat The Harvard Crimson.

Harvard nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate