Cautare


09 Septembrie 2019
Fake news: BBC si companii din domeniul tehnologiei isi unesc fortele pentru a lupta impotriva dezinformarii

BBC si unele dintre cele mai mari nume din jurnalism si tehnologie si-au anuntat planurile de a combate asa-numitele "stiri false".

Noile masuri includ un sistem de avertizare timpurie pentru utilizare in timpul alegerilor sau atunci cand viata poate fi in pericol, educatie suplimentara online si acces imbunatatit la resurse impartiale pentru alegatori. 

Editori majori, Google, Twitter si Facebook au ajutat la elaborarea schemei. 

BBC a declarat ca aceste masuri au fost "pasi cruciali" in lupta impotriva dezinformarii.

Urmeaza criticilor cu care s-au confruntat marile companii din domeniul tehnologiei pentru faptul ca nu au reusit sa faca suficient pentru a impiedica raspandirea "stirilor false" - de la temeri legate de vaccinuri la povesti fabricate pentru a influenta alegerile. 

Alte evenimente recente, cum ar fi alegerile din India din acest an, au evidentiat, de asemenea, pericolele dezinformarii si riscul pe care il prezinta pentru democratie. 

La inceputul acestei veri, BBC a convocat un Summit Trusted News, care a reunit personalitati majore din cadrul marilor firme de tehnologie si publicare la nivel mondial, pentru a ajuta la rezolvarea problemei. 

Grupul a elaborat noi planuri, inclusiv: 
- Sistemul de avertizare timpurie: crearea unui sistem prin care organizatiile sa se alerteze reciproc rapid atunci cand descopera dezinformare care ameninta viata umana sau perturba democratia in timpul alegerilor. Accentul va fi pus pe miscare rapida si colectiva pentru a submina dezinformarea inainte de a prinde contur;
- Educatia media: o campanie comuna de educatie media online pentru a sustine si promova mesajele de educatie media;
- Informatii pentru alegatori: cooperarea cu informatii civice in preajma alegerilor, astfel incat sa existe o modalitate comuna de a explica cum si unde se voteaza;
- Invatare comuna: in special in privinta alegerilor high-profile.

Directorul general al BBC, Tony Hall, a declarat: "Dezinformarea si asa-numitele stiri false reprezinta o amenintare la adresa tuturor. In cel mai rau caz, poate prezenta o amenintare serioasa pentru democratie si chiar pentru viata oamenilor. Acest summit a aratat determinarea de a lua masuri colective pentru a combate aceasta problema si am convenit niste pasi cruciali in acest sens". 

Detalii suplimentare vor fi furnizate la o data ulterioara. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate