Cautare


12 Septembrie 2019
Sute de presupusi escroci e-mail arestati intr-o actiune la nivel global

Fraudele au vizat varstnici, cumparatori de proprietati imobiliare si pe cei aflati in cautarea unui loc de munca.

Mai multe agentii federale au efectuat o operatiune timp de patru luni pentru a-i prinde pe presupusii escroci e-mail. Rezultatul a fost 281 de arestari in intreaga lume. 

Departamentul de Justitie a raportat marti rezultatele obtinute in urma operatiunii de a opri programele Business Email Compromise (BEC). BEC a vorbit, de asemenea, despre "frauda financiara cibernetica", care ii vizeaza pe cei care lucreaza pentru companii ce efectueaza transferuri bancare, precum si pe persoanele fizice, cum ar fi varstnicii, pentru a-i convinge sa transmita bani in conturi bancare controlate de escroci. Fortele de ordine au confiscat aproape 3.7 milioane de dolari din arestari. 

Agentiile au arestat 167 de presupusi escroci in Nigeria, 18 in Turcia, 15 in Ghana si 74 in SUA. Unele dintre inselatoriile folosite implicau pacalirea tintei pentru a crede ca escrocul este cineva cu care ar putea avea o legatura romantica, castiguri false la loteria internationala si oportunitati de angajare care necesita plata pentru un loc de munca care nu exista. 

"Departamentul de Justitie a facut eforturi sporite pentru a lua masuri dure impotriva escrocilor care vizeaza cetatenii americani si afacerile lor prin programe de compromitere a e-mailurilor de afaceri si alte infractiuni financiare cibernetice", a declarat marti procurorul adjunct Jeffrey Rosen. "Oricine se angajeaza in practici inselatoare ca aceasta ar trebui sa stie ca va fi descoperit si tras la raspundere". 

Anul trecut, FBI a arestat 74 de escroci la nivel global pentru fraude financiare cibernetice.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate