Cautare


02 Octombrie 2019
Un fost inginer Yahoo pledeaza vinovat pentru spargerea e-mail-urilor utilizatorilor in cautare de material pornografic

Fostul inginer Yahoo a accesat aproximativ 6.000 de conturi e-mail, apartinand in principal femeilor tinere.

Un fost inginer software Yahoo a pledat vinovat de hacking in conturile personale a peste 6.000 de utilizatori Yahoo, in cautare de imagini si videoclipuri sexuale. 

Reyes Daniel Ruiz, in varsta de 34 de ani, din Tracy, California, a lucrat mai mult de 10 ani la Yahoo!, unde a fost inginer de fiabilitate pentru serviciul Yahoo!! Mail, intre alte posturi ocupate. 

Potrivit documentelor din instanta, Ruiz a folosit accesul la reteaua interna Yahoo! pe care o oferea meseria lui pentru a sparge parolele utilizatorilor si a obtine acces la conturile lor de e-mail. 

In total, el a accesat aproximativ 6.000 de conturi, majoritatea apartinand femeilor tinere, inclusiv prietenilor si colegilor de munca. 

Odata intrat pe e-mail-uri, el a cautat si descarcat imagini si videoclipuri, pe care le-a stocat acasa pe un hard disk. 

Ruiz a folosit accesul la inbox-urile email Yahoo! pentru a compromite conturi pe servicii precum Apple iCloud, Facebook, Gmail, DropBox si altele, unde victimele au folosit adresa de e-mail Yahoo! pentru inregistrarea conturilor. 

A facut acest lucru solicitand resetari de parole pe site-urile tertilor, pe care le-a primit in inbox-urile Yahoo! ale victimelor. Ruiz apoi si-a continuat cautarea de imagini si videoclipuri personale pe aceste noi conturi. 

Investigatorii americani au declarat ca Ruiz si-a distrus hard disk-ul de acasa, unde stoca toate imaginile si videoclipurile pe care le descarca, dupa ce Yahoo! a observat activitate suspecta pe unele dintre conturile atacate. 

Actiunile lui Ruiz au fost in cele din urma descoperite si raportate fortelor de ordine din SUA. Fostul inginer a fost acuzat oficial in aprilie 2019. 

El a pledat vinovat pentru un capat de acuzare de intruziune computer, pentru care pedeapsa maxima este de cinci ani de inchisoare si o amenda de pana la 250.000 de dolari. Sentinta in cazul lui Ruiz este programata pentru 3 februarie 2020. Fostul inginer a fost eliberat pentru o cautiune de 200.000 de dolari. 

Ruiz a incetat sa mai lucreze la Yahoo! in iulie 2018. In prezent este angajat al unei companii de tehnologie din Silicon Valley, specializata in solutii SSO (single sign-on). 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate