Cautare


Facebook poate fi obligata sa elimine continut la nivel mondial
04 Octombrie 2019 Internet

Facebook poate fi obligata sa elimine continut la nivel mondial

Cea mai inalta instanta a Uniunii Europene a decis ca statele membre pot ordona Facebook - si altor servicii online - sa elimine continutul ilegal dincolo de granitele lor.

Este posibil ca platformele sa fie nevoite sa caute exemple similare de continut ilegal si sa il elimine, in loc sa astepte sa fie raportat fiecare caz de continut ilegal. 

Acest caz a este rezultatul unei dispute in fata instantei nationale austriece dintre Facebook si un politician al Partidului Verde, care a sustinut ca materialele publicate online despre acesta erau defaimatoare. 

Instanta a fost de acord, insa a dorit sa stie daca legislatia UE ii permite sa ordone companiei sa stearga nu doar postarea ilegala, ci si continut identic sau similar postat in alta parte. 

Curtea Europeana de Justitie a decis ca nu exista nimic in legislatia UE care sa impiedice acest lucru. 

Expertii au sugerat ca hotararea are implicatii globale pentru toate platformele online. 

Facebook a spus ca a subminat principiul potrivit caruia o tara nu are dreptul sa isi impuna propriile legi cu privire la discurs asupra altui stat. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate