Cautare


23 Februarie 2018
Nintendo, acuzata ca a refuzat ilegal rambursarile pentru clientii din UE cu privire la jocurile precomandate

Compania japoneza de gaming Nintendo a fost acuzata ca refuza in mod ilegal rambursarile pentru clientii din Europa cu privire la jocurile precomandate.

Dupa ce a efectuat o analiza a magazinelor de jocuri digitale, inclusiv Nintendo eShop, Consiliul Norvegian al Consumatorilor (NCC) a observat ca firma afirma ca "toate vanzarile sunt finale" atunci cand consumatorii precomanda un titlu. NCC sustine ca acest lucru incalca legislatia europeana.

Intr-o scrisoare trimisa Nintendo, Consiliul a argumentat ca un joc precomandat nu poate beneficia de o derogare la Directiva europeana privind drepturile consumatorilor in ceea ce priveste continutul digital pentru faptul ca furnizarea continutului nu a inceput inca. 

"Aceasta exceptare se aplica doar continutului digital unde s-a inceput performarea. Performarea nu a inceput pentru jocuri care nu au fost inca lansate". 

Comentand actiunea, Finn Myrstad, director de politici digitale in cadrul NCC, a declarat: "Nintendo trebuie sa isi schimbe practicile. Ar trebui sa respecte legea si sa ofere clientilor libertatea de a-si executa drepturile daca acestia doresc sa anuleze comanda. Indiferent de sistemul pe care platforma il are pentru precomenzi si rambursari, dreptul de retragere ar trebui sa se aplica inainte de data lansarii". 

"Consiliul Norvegian al Consumatorilor are incredere ca Nintendo isi doreste ca clientii sai sa fie satisfacuti si ca va face  schimbarile necesare pentru a-si aduce platforma in concordanta cu legislatia europeana". 

Nu doar Nintendo a fost criticata de NCC, in analiza acestuia indicandu-se ca "doar Origin si Steam au sisteme adecvate de rambursare pentru jocurile video achizitionate". 

In timp ce Microsoft si Sony ofera clientilor posibilitatea sa obtina o rambursare pentru un joc precomandat, NCC a indicat ca magazinele Playstation si Xbox, impreuna cu Battle.net si Uplay nu ofera clientilor mijloace satisfacatoare prin care sa faca acest lucru. 

Sursa:
www.theinquirer.net

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate