Cautare


20 Iunie 2018
"Tulburarea de joc", inclusa in cel mai recent proiect de clasificare a bolilor al OMS

Dependenta de jocuri se alatura listei Organizatiei Mondiale a Sanatatatii cu comportamente potential daunatoare legate de tehnologie, alaturi de utilizarea excesiva a "internetului, computerelor si smartphone-urilor".

Organizatia Mondiala a Sanatatii tocmai a adaugat "tulburarea de joc" in lista sa privind bolile moderne. 

Aceasta se regaseste la sectiunea "Tulburari datorate comportamentului de dependenta" din cea mai recenta actualizare a organizatiei privind clasificarea internationala a bolilor ei este impartita in trei categorii: predominant online, predominant offlice si nespecificat. 
Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat in decembrie 2017 ca va adauga aceasta tulburare. 

OMS ofera urmatoarea descriere: 
"Preocuparile privind sanatatea asociate comportamentului de joc nu sunt limitate la tulburarile de joc, ci pot include si alte aspecte ale sanatatii (de exemplu, activitatea fizica insuficienta, dieta nesanatoasa, probleme cu vederea sau auzul, probleme muscularo-osoase, deprivare de somn, comportament agresiv si depresie) si ale functionarii psihosociale. 

Studiile sugereauza ca tulburarile de joc afecteaza doar o mica parte a persoanelor care se angajeaza in activitati de jocuri digitale sau video. Cu toate acestea, persoanele care participa la jocuri ar trebui sa fie atente la timpul petrecut cu astfel de activitati, in special atunci cand acesta exclude alte activitati zilnice, precum si la orice alte schimbari in privinta sanatatii lor fizice sau psihologice si a functionarii sociale, care ar putea fi atribuita modelulul de comportament al jocurilor". 

Discutia legata de joc ca dependenta nu este noua, desi Asociatia Americana de Psihiatrie a inclus-o in cea mai recenta versiune a culegerii de diagnostice, DSM-5. Asociatia Medicala Americana a incetat sa mai vorbeasca de "dependenta de jocuri video" in 2007. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate