Cautare


Aplicatii false Fortnite Android se raspandesc pe internet
22 Iunie 2018 Jocuri

Aplicatii false Fortnite Android se raspandesc pe internet

Aplicatii false Fortnite Android se raspandesc pe internet, chiar daca jocul nu a fost lansat in mod oficial pe platforma.

Videoclipurile de pe YouTube cu link-uri catre versiuni inselatoare ale popularului joc au fost vizualizate de milioane de ori, potrivit expertilor in domeniul securitatii. 

Niciuna dintre aplicatiile false nu a ajus pe Google Play Store, insa sunt usor de gasit cu motoarele de cautare. 

Vorbind despre o aplicatie falsa anume, Nathan Collier, analist in cadrul firmei de securitate Malwarebytes a declarat: "Este atat de realistica incat unii ar putea sa o recunoasca drept versiunea Apple iOS. Furand pictograma direct de la Apple, cum ar putea sa nu para reala?"

In fapt, aplicatia redirectioneaza utilizatorii catre un browser care le solicita sa descarce un numar de alte aplicatii pentru a putea juca jocul. Scammerii sunt platiti de fiecare data cand cineva descarca o aplicatie de pe website. 

Collier a declarat: "Vestea proasta este ca indiferent de numarul de aplicatii pe care le descarcati, jocul nu se deblocheaza niciodata, deoarece nu a existat niciodata in aplicatia malitioasa". 

"Sfatul nostru: Fiti rabdator. Daca asteptati lansarea oficiala de catre Epic Games in Google Play Store in aceasta vara, nu va trebui sa petreceti timpul pana atunci curatand malware-ul de pe sistemul Android".

Cel mai faimos mod Fortnite, Battle Royale, are peste 125 milioane de jucatori in intreaga lume. 

Aceasta inseamna ca exista o multime de oameni care asteapta cu nerabdare debutul sau pe telefoanele Android, din aceasta vara. 

Potrivit firmei de securitate Eset, multe dintre videoclipurile pe de YouTube au fost vizualizate "de milioane de ori". Firma a avertizat ca unele dintre aplicatiile false ar putea fi rau intentionate, incercand sa fure banii utilizatorilor sau sa caute monede virtuale folosind dispozitivele acestora. 

Un purtator de cuvant al YouTube a declarat pentru site-ul de stiri din domeniul tehnologiei CNet ca are sisteme machine-learning pentru a detecta si elimina milioane de videoclipuri spam si ca elimina astfel de clipuri video "atunci cand are cunostinta de existenta lor". Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate