Cautare


Esporturile,
06 Septembrie 2018 Jocuri

Esporturile, "prea violente" pentru a fi incluse in Jocurile Olimpice

Presedintele Comitetului International Olimpic sustine ca esporturile sunt prea violente pentru a face parte din Jocurile Olimpice.

Thomas Bach a declarat ca "asa-numitele jocuri de ucigas" care promoveaza violenta sau discriminarea nu pot fi acceptate in cadrul Jocurilor Olimpice. 

"Daca aveti ejocuri in care este vorba despre uciderea cuiva, acest lucru nu poate fi adus in conformitate cu valorile noastre olimpice", a declarat Bach in cadrul Jocurilor Asiatice.

Se estimeaza ca pana in 2020, esporturile vor genera venituri globale in valoare de 1 miliard de lire sterline. 

Pentru prima data, esporturile sunt incluse ca eveniment demonstrativ in cadrul Jocurilor Asiatice, care reprezinta un campionat sportiv traditional. 

In cadrul Jocurilor, organizatorii si-au exprimat simpatia fata de victimele unui turneu de jocuri din Florida. 

Doi jucatori profesionisti au fost impuscati de catre un jucator rival. Ambele victime au fost jucatori bine-cunoscuti ai jocului american de fotbal Madden NFL. 

Esportul nu mai este considerat o nisa - cu o audienta globala de aproximativ 320 milioane de persoane. Si, desigur, continua dezbaterile despre ceea ce reprezinta, intr-adevar, un sport. 

In iulie, IOC a organizat un forum pentru esporturi pentru a discuta daca acestea ar putea fi reprezentate la Jocurile Olimpice. 

Insa pentru Bach, care a castigat o medalie olimpica pentru scrima, esporturile trebuie sa fie mai putin violente inainte de a fi incluse in Jocurile Olimpice. 

"Desigur, fiecare sport de lupta isi are originile intr-o lupta reala intre oameni. Insa sportul este expresia civilizata a acestei lupte", a declarat Bach. 

Zhang Dahzong promoveaza exporturile, insa este de acord ca violenta este obstacolul in atingerea statutului olimpic. 

"Trebuie sa se potriveasca spiritului si valorii Jocurilor Olimpice. Continutul nu trebuie sa fie violent", a declarat Dahzong in cadrul Jocurilor Asiatice. 

"Sangele in jocurile video este problema. Linia care delimiteaza violenta poate fi neclara, insa cand vine vorba despre sange, este usor de definit". Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate