Cautare


Honour of Kings foloseste recunoasterea faciala pentru a verifica varstele
02 Octombrie 2018 Jocuri

Honour of Kings foloseste recunoasterea faciala pentru a verifica varstele

Unul dintre cele mai populare jocuri video din China testeaza folosirea recunoasterii faciale pentru a verifica varstele utilizatorilor.

Editorul Honour of Kings, Tencent, a anuntat aceasta masura in weekend.

A declarat ca procesul de testare va fi initial limitat la "mii" de noi jucatori din Beijing si Shenzen.

Titlul a fost criticat in mass-media locala cu privire la dependenta copiilor de acest joc. Insa un expert s-a intrebat daca testarea ar putea fi extinsa.

Aplicatia mobila se aseamana cu League of Legends si pune jucatorii unul impotriva celuilalt in batalii online multiplayer, care se desfasoara intr-o lume fantezie.

Sub presiunea autoritatilor locale de reglementare, Tencent a introdus restrictii in iulie 2017, pentru a-i limita pe cei cu varste sub 12 ani la o ora de joc pe zi si pe cei cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani la maxim doua ore pe zi.

Luna trecuta, compania a adaugat un sistem de inregistrare cu numele reale, pentru a incuraja jucatorii sa respecte regulile.

Testul de recunoastere faciala pare sa fie un efort suplimentar de descurajare a tinerilor jucatori in ceea ce priveste eludarea limitelor.

Tencent a declarat ca o selectie aleatorie a noilor jucatori va fi atribuita testului atunci cand jucatorii se conecteaza pentru prima data la joc.

Compania nu a dezvaluit insa tehnologia pe care o va folosi pentr a efectua scanarile sau modul cum intentioneaza sa faca legaturi cu ID-urile rezultate.

Tencent a evidentiat faptul ca multi utilizatori si-au exprimat anterior preocuparea privind ideea utilizarii verificarilor ID pe baza de recunoastere faciala in jocuri si a sustinut ca va evalua rezultatele testarii real-world "in profunzime".

Statul chinez este implicat in prezent intr-o campanie larga de controlare a jocurilor video.

In luna august, ministerul educatiei a anuntat planuri de a dezvolta propriul sistem de restrictionare pe baza de varsta si de a limita numarul jocurilor online disponibile.

Insa un expert s-a intrebat daca aceasta din urma miscare va fi un succes.

"Acest test este o extensie a platformei Tencent existente, Youth Guardian, care permite parintilor sa monitorizeze timpul de joc si utilizeaza recunoasterea faciala, insa de data aceasta se merge mai departe, prin comparararea imaginilor utilizatorilor cu inregistrarile fotografice guvernamentale", a declarat Piers Harding-Rolls, din cadrul firmei de consultanta IHS.

"Este inevitabil ca acest tip de tehnologie sa nu aiba anumite limitari, in special in privinta copiilor mai mici, care trec printr-o multime de schimbari ale trasaturilor faciale pe masura ce cresc. Cu toate acestea, tehnologia de recunoastere faciala se imbunatateste in permanenta".

Sursa: www.bbc.co.uk


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate