Cautare


18 Ianuarie 2019
Fortnite domina industria jocurilor dupa ce a obtinut 2,4 miliarde dolari in 2018, potrivit unui analist

Nu exista nicio indoiala ca Epic Games a avut un 2018 minunat.

Fortnite, popularul joc video multiplatform, a ajutat dezvoltatorul de jocuri sa castige venituri de 2,4 miliarde de dolari anul trecut, conducand piata jocurilor gratuite, potrivit unei analize efectuate de firma de cercetare a pietei SuperData. 

Jocul shooter a avut un impact major asupra pietei free-to-play deoarece battle pass-urile Fortnite sunt achizitionate in mod mod regulat de 34% dintre jucatorii Fortnite, a declarat SuperData. Dungen Fighter Online de la Nexon s-a clasat pe locul al doilea, cu venituri de 1,5 miliarde de dolari. Riot Games si Tencent League of Legend au ocupat locul al treilea, cu 1,4 miliarde de dolari. 

PlayerUnknown Battlegrounds, de la Bluehole, a dominat piata jocurilor premium PC si a consolelor cu venituri de 1,03 miliarde de dolari. FIFA 18 a ocupat pozitia a doua in categoria premium cu 790 milioane de dolari, iar Grand Theft Auto V s-a clasat pe locul al treilea, cu venituri de 628 milioane de dolari. 

Nu doar industria jocurilor a avut un an bun, ci si piata de game-streaming. Raportul a aratat ca Twitch a fost platforma video game streaming cu cele mai mari venituri, de 1,6 miliarde dolari, depasind YouTube cu aproximativ 33%, desi Twitch are o audienta mult mai mica. 

Streamerii de jocuri video, cum ar fi Tyler Blevins, alias Ninja, au castigat anul trecut aproape 10 milioane de dolari, datorita Fortnite si platformelor streaming precum Twitch si YouTube. Ninja are peste 20 de milioane de abonati pe YouTube si peste 12,5 milioane de followeri pw Twitch. 

In plus, datorita succesului masiv al Fortnite, SuperData a prezis ca jocurile video vor deveni multiplatform pe scara in 2019. Dezvoltarea retelelor mobile 5G va ajuta, de asemenea, dezvoltatorii sa ofere mai multe servicii gaming in cloud.

Sursa:
www.cnet.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate