Cautare


05 Martie 2019
PS Vita: Sfarsitul gaming-ului handheld Sony?

Sony a incheiat oficial productia consolei sale de jocuri PS Vita.

Consola handheld a fost eliminata treptat in ultimii cativa ani, iar in acest weekend Sony a anuntat ca va inceta productia ultimelor doua modele Vita. 

PS Vita s-a luptat cu dispozitivele rivale, precum si cu cresterea popularitatii jocurilor mobile. 

Fara planuri pentru un succesor, criticii de jocuri sustin ca o versiune Sony a Nintendo Switch este putin probabila. 

Atunci cand PS Vita a fost lansat, in Japonia in 2011, s-a vandut initial bine. Compania independenta de cercetare Strategy Analytics a raportat vanzari de 300.000 de unitati in primul weekend Vita. 
Aceste cifre au scazut insa drastic. Se estimeaza ca Sony a vandut doar 10-15 milioane de unitati pe durata intregului ciclu de viata al Vita. 

Comparativ, consola Nintendo Switch a vandut peste 32 milioane de unitati, la doar doi ani dupa ce a fost pusa in vanzare. 

"Acum ca PS Vita a ajuns oficial la sfarsitul ciclului sau de viata, cred ca este timpul sa recunoastem ca consola handheld a Sony a fost un pas gresit", a declarat Nathan Spendelow, din partea website-ului de tehnologie Expert Reviews. 
"Desi hardware-ul a reprezentat initial un punct de cotitura pentru Sony, compania s-a luptat sa atinga acelasi nivel de apreciere critica ca si familia de sisteme de jocuri portabile Nintendo DS". 

Anii care s-au scurs de la lansarea Vita au inregistrat si o explozie a jocurilor mobile, smartphone-urile si tabletele devenind destul de puternice pentru a rula aplicatii grafice intensive. 

Desi Vita a lansat titluri high-profile precum Uncharted: Golden Abyss, Assassin's Creed III: Liberation si LittleBigPlanet PS Vita, inceputul sfarsitului a sosit atunci cand Sony a anuntat in 2015 ca va inceta sa produca propriile jocuri pentru Vita, hotarand sa se concentreze in schimb pe titluri pentru consola PS4. 

In 2018, Sony a declarat ca va inceta productia fizica a jocurilor  Vita si ca 2019 va fi ultimul an de fabricare a dispozitivului. 

In timp ce PS Vita va ajunge istorie, se crede ca Sony pregateste o noua consola de jocuri. Anul trecut, presedintele si directorul executiv al companiei, Kenichiro Yoshida, a declarat pentru Financial Times ca este "necesar" ca Sony sa lucreze la o noua generatie hardware. Acesta a refuzat sa spuna daca masina va purta numele PlayStation 5. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate