Cautare


03 Septembrie 2019
Jucatorii Minecraft vor fi ajutati de un asistent de inteligenta artificiala

Cercetatorii Facebook dezvolta asistentul pe care jucatorii il controleaza prin tastarea comenzilor in limbaj obisnuit.

Echipa a ales Minecraft, deoarece fizica jocului este simpla si nu exista limite privind numarul de modalitati in care caramizile pot fi manipulate. 

O versiune timpurie a asistentului a fost deja facuta disponibila. 

Software-ul din spatele asistentului controleaza un avatar din lumea jocului Minecraft cu care jucatorii pot comunica. 

Demonstratiile video arata cum asistentului AI i se spune sa construiasca un cerc din blocuri de lemn si sa raspunda la intrebari legate de ceea ce face, puse de catre jucatorul care il controleaza. 

Intr-o lucrare de cercetare, echipa a sustinut ca nu doreste sa creeze inca un program AI care sa demonstreze performante "supraumane" intr-o sfera precum sahul, Go sau jocurile video precum Starcraft. 

"In loc de performante supraumane pe o singura sarcina dificila, suntem interesati de competenta pe un numar mare de sarcini simple, specificate (poate slab) de oameni", a scris echipa. 

Provocarea pentru cercetare a fost asigurarea ca AI poate intelege comenzi tiparite care folosesc un limbaj ambiguu si poate apoi finaliza o sarcina care i-a fost data, arat un blog despre proiect pe site-ul MIT Technology Review. 

Numarul relativ mic de blocuri si obiecte care alcatuiesc lumea Minecraft, precum si limita modului in care acestea pot fi combinate, asigura "hand holds" pentru dezvoltarea asistentului inteligent, a declarat echipa de cercetare. 

AI a fost programat sa invete din greselile pe care le face in interpretarea comenzilor, astfel incat sa se poata imbunatati rapid in privinta acestor sarcini. Aceasta bucla de feedback va ajuta, de asemenea, la intelegerea sensului din spatele limbajului imprecis pe care jucatorii il pot folosi atunci cand emit comenzi, a declarat echipa. 

Munca ar putea ajuta, de asemenea, viitoarele programe AI concepute pentru a interactiona cu oamenii si care sunt controlate prin vorbire. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate